Cineville is 10 jaar en viert film! Op zondag 24 maart zie je daarom nog één keer de spraakmakendste, verdrietigste, grappigste en lekkerste films van de afgelopen 10 jaar terug op 't witte doek, gekozen door jullie.

Hoe ver willen meisjes gaan voor een onvergetelijke Spring Break? In hypnotiserende visuele stijl en met een knallende soundtrack worden voormalige Disney Girls helemaal wild, zorgt white-trash gangster James Franco voor de nodige sensatie en ontspoort jeugdige onbezonnenheid totaal. Wat een trip.

De meest mainstream film van eeuwig enfant terrible Harmony Korine (Gummo, Mister Lonely) is de meest extreme film voor zijn hoofdrolspelers: dat geldt zeker voor de frisse Disney-sterren Selena Gomez en Vanessa Hudgens en in zeker opzicht ook voor James Franco, die hilarisch over-the-top een gewelddadige drugsdealer speelt, die de eerst nog naïeve bikinimeisjes in Florida onder zijn hoede neemt. Korine verfilmt virtuoos de stapsgewijze ontsporing van hun streven naar seks, drank en andere drugs, dat de holle kern vormt van de Amerikaanse Spring Break-traditie, in glossy, sexy, altijd golvende en glijdende beelden (gesteund door Skrillex' dubstepbijdrage aan de soundtrack).

De enige overeenkomst met zijn vorige speelfilm, Trash Humpers, opgenomen op krasserige VHS-tapes, is dat vorm opnieuw naadloos aansluit op inhoud. Korine noemde dit op het festival van Venetië een 'vloeibare vertelvorm': "Het moest over oppervlakten gaan. De hele cultuur gaat daarover". "Spring Breakers neemt je mee op spring break, brengt je in het hoofd van meisjes voor wie het leven nog een raadsel is, en laat je ervaren wat het betekent om de realiteit weer als een kneedbare substantie te beleven." (de Filmkrant*****)

Spring Breakers
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Harmony Korine
  • Met: Vanessa Hudgens, James Franco, Selena Gomez e.a.
  • Land: Verenigde Staten
  • Jaar: 2013
  • Duur: 92 min.
  • Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB