Ook te zien tijdens Cinekid in de herfstvakantie. Het filmfestival voor kinderen van 4 t/m 14 jaar. Het is bijna zover! In Bodø zal een groot natuurpark worden geopend en politiewagen Pelle krijgt opdracht om de grootste attracties van het park, een broedende adelaar en haar ei, te beschermen.

Geen makkelijke opdracht, want Pelle krijgt te maken met gemene dierenrovers, die zich voordoen als toeristen. Spoedig komt er een schattig maar eigenwijs kuiken uit het ei, dat alle kanten op fladdert. Dag en nacht is Pelle in de weer om het adelaarskuiken uit handen van de dierenrovers te houden. Er verdwijnen steeds dieren uit het natuurpark en op de dag van de opening is er bijna geen dier meer te bekennen. Pelle en zijn trouwe vriendin de otter Dottie staan er alleen voor; van politieman Patrick hoeven ze geen hulp te verwachten. Hij weet niet beter of de twee rovers zijn gewoon aardige toeristen, hij is zelfs verliefd op één van hen. Vanaf 4 jaar.

Op woensdag 4 oktober is voorafgaand aan deze film de korte film Tekkol te zien (Tekkol - Jorn Leeuwerink, 2016, 2 min.). Een hond helpt een kip en haar kuikens met het oversteken van de rivier, maar dan laat hij allerlei dieren over zich heen lopen.

Van 22 t/m 29 oktober is het weer tijd voor Cinekid. Op zondag 22 oktober openen we het festival en leggen we al vroeg de rode loper voor je uit. Naast de vele films kan je ieder dag maskers maken, monsters knutselen en kleuren. En je kan meedoen aan het pyjama-ontbijt, de workshop of een van de speciale knutselactiviteiten. Wij hebben er zin! Jij ook?
Cinekid: Pelle en de Dierenrovers
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Rasmus A. Sivertsen
  • Met: stemmen van Ken Verdoodt, Marlies de Casparis-Somers, Ilse La Monaca e.a.
  • Land: Noorwegen
  • Jaar: 2013
  • Duur: 72 min.
  • Taal: Nederlands gesproken
  • Meer over deze film via IMDB