Op veler verzoek herhaald! Claude en Marie Verneuil zijn afkomstig van katholieke ouders uit de grote provinciale bourgeoisie en gedragen zich nogal conservatief. Maar ze zijn altijd ruimdenkend geweest.

Het was echter even slikken toen hun eerste dochter trouwde met een moslim, hun tweede met een Jood en de derde met een Chinees. Hun hoop dat hun laatste dochter toch voor de kerk trouwt wordt aangewakkerd wanneer ze vernemen dat ze een brave katholieke jongen heeft ontmoet. Na Intouchables is dit de nieuwe bioscoophit met bijna 10 miljoen bezoekers in Frankrijk.

Deze film wordt vertoond tijdens het Humorfestival, dat plaatsvindt van zaterdag 27 t/m dinsdag 30 december. Tijdens dit festival staan humoristische voorstellingen en activiteiten op het programma: cabaret, films, kunst, stand-up comedy, muziek, theater en smartlappen met de lach als rode draad! Het Humorfestival vindt plaats in de Deventer Schouwburg, Het Burgerweeshuis, filmhuis De Keizer, Theater Bouwkunde, het Theaterschip, Havenkwartier en andere locaties. Wie het laatst lacht in 2014, lacht het best in 2015!

Bij deze film wordt de voorfilm Roadkill van Jeroen Annokkée vertoond (NL, 2002, 4.5 min.). Zwarte comedy over de stadse Loes die met haar autootje een eend aanrijdt. Op een desolate plattelandsweg ziet zij zichzelf genoodzaakt het zwaar gewonde dier uit zijn lijden te verlossen. Een serie onhandige pogingen leidt tot een gevecht met de eend, waarin Loes al haar zelfbeheersing verliest en zich ontpopt tot een beest.

BON DIEU!
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Philippe de Chauveron
  • Met: Christian Clavier, Chantal Lauby, Frédérique Be e.a.
  • Land: Frankrijk
  • Jaar: 2014
  • Duur: 97 min.
  • Taal: Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB