Vriendschap, humor en vertrouwen zijn de ingrediënten in de hechte relatie tussen moeder en zoon, Paloma en Hector. Paloma is een alleenstaande moeder die met haar 15-jarige zoon Hector geniet van een vakantie in een zonovergoten Mexicaans resort: lekker eten, drinken en hangen bij het zwembad.

Totdat Hector Jazmin, een meisje van zijn leeftijd, ontmoet en voor het eerst het plezier van een flirt beleeft. Dit tot ongenoegen van zijn moeder die nog niet kan geloven dat haar zoon volwassen aan het worden is. Vastberaden hem nog even bij zich te houden, gaat zij de strijd om aandacht aan. Dit leidt tot absurde en gênante situaties. Door middel van treffende humoristische scènes schetst regisseur Fernando Eimbcke (Lake Tahoe) de relatie tussen een moeder en haar opgroeiende zoon. Het resultaat is een pijnlijk herkenbaar maar liefdevol portret. Eimbcke weet dit onderwerp met de juiste gevoeligheid en de juiste dosis humor te benaderen. "Het charmante Club Sándwich zit vol onderkoelde en tegelijkertijd hartverwarmende observaties." (de Filmkrant****)

Bij deze film wordt de voorfilm Pony Palace van Joost Reijmers vertoond (NL, 2013, 9.30 min.). De grootouders van Emma begrijpen als agrariërs niet dat kleindochter Emma als gezond Hollands kind haar tijd kan verdoen aan een suf manage-spel. Maar als Emma haar iPad tijdens haar vakantie bij opa en oma achter moet laten, krijgen ze de zorg voor haar virtuele paarden. Dat wat onschuldig begint, loopt al snel volledig uit de hand.

CLUB SÁNDWICH
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Fernando Eimbcke
  • Met: Lucio Giménez Cacho, Danae Reynaud, María Renée Prudencio e.a.
  • Land: Mexico
  • Jaar: 2013
  • Duur: 82 min.
  • Taal: Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB