Nadat 12-jarige Pelle door een mier is gebeten, blijkt hij over superkrachten te beschikken. Met de hulp van zijn vriend en comic book-nerd Wilhelm, ontwikkelt hij een geheime identiteit: Antboy.

Pelle is een onopvallende, doodgewone jongen. Sinds zijn kleuterjaren is hij verliefd op Amanda, maar zij merkt hem niet eens op. Het lijkt wel alsof hij alleen bestaat voor twee pestkoppen in zijn klas. Wanneer zij Pelle weer eens achtervolgen, vlucht hij naar de tuin van een griezelig huis, waar hij door een mier wordt gebeten. Plotseling is Pelle berensterk, kan hij tegen muren klimmen, heeft een niet te stillen honger naar zoetigheid, beschikt over een geweldig reukvermogen en pist zuur. Wilhelm weet Pelle te overtuigen om gebruik te maken van deze supereigenschappen; wellicht kan hij zo eindelijk indruk maken op Amanda. Als Antboy zal Pelle voortaan de wereld beschermen. Maar met de superbooswicht De Vlo krijgt Antboy een gevaarlijke tegenstander. Pelle komt oog in oog te staan met De Vlo, nadat deze Amanda heeft ontvoerd. Maar is de kleine Antboy in staat om Amanda uit haar naargeestige gevangenis te bevrijden en de superbooswicht De Vlo voor altijd uit te schakelen? "Antboy is een vrolijke mix van avonturenfilm en komedie, vol stripinvloeden en met een lieve boodschap: de grootste superkracht is vriendschap." (de Volkskrant***)

Adviesleeftijd: 7+

Deze film wordt ook vertoond tijdens het Humorfestival, dat plaatsvindt van zaterdag 27 t/m dinsdag 30 december. Tijdens dit festival staan humoristische voorstellingen en activiteiten op het programma: cabaret, films, kunst, stand-up comedy, muziek, theater en smartlappen met de lach als rode draad! Het Humorfestival vindt plaats in de Deventer Schouwburg, Het Burgerweeshuis, filmhuis De Keizer, Theater Bouwkunde, het Theaterschip, Havenkwartier en andere locaties. Wie het laatst lacht in 2014, lacht het best in 2015!

Bij deze film wordt de voorfilm Fata Morgana van Frodo Kuipers vertoond (NL, 2011, 4 min.). In de snikhete woestijn vecht Eduardo, een dorstige limonadeverkoper, tegen zijn drang om het laatste flesje limonade zelf op te drinken. Wanneer een uitgedroogde klant bij zijn kraam arriveert, verzint Eduardo een duivelse list.

ANTBOY
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Ask Hasselbalch
  • Met: stemmen van Julius de Vriend, Valentijn Banga, Simon Zwiers e.a.
  • Land: Denemarken
  • Jaar: 2013
  • Duur: 77 min.
  • Taal: Nederlands gesproken
  • Meer over deze film via IMDB