De vijfde editie van Cinema Curioso, de jaarlijkse excursie langs hilarische miskleunen uit de filmgeschiedenis, staat in het teken van extremiteiten. Want je hebt belachelijk, belachelijkerder en belachelijkerdest. Een ode aan extreem hilarische filmmonsters, extreem besnorde kungfu en extreem bizarre rip-offs!

Cinema Curioso-programmeur Ronald Simons heeft weer een jaar lang de grootst mogelijk filmmeuk doorgeploeterd op zoek naar de meest extreme scènes uit de krochten van de filmgeschiedenis. En extreem is in dit geval zo ongeveer het maximale aan extreem in alle categorieën! Zo maakt u kennis met Kwallenman, het extreemst belachelijke filmmonster ooit opgevoerd. Maar ook is er de beangstigende Russian Terminator en zijn er extreem geestverruimende voorbeelden van onvervalste Turkse psychedelica. En voor wie dacht achterover te kunnen leunen in de ‘comfy chair’ van Cinema Curioso: extreme rip-offs van Alien, Chuck Norris als onverschrokken beschermheer van het bos en extreem hilarische scènes met zwaar besnorde en dikbuikige kungfuhelden zullen u hevig wakker schudden!

Dit verzamelprogramma wordt vertoond tijdens het Humorfestival, dat plaatsvindt van zaterdag 27 t/m dinsdag 30 december. Tijdens dit festival staan humoristische voorstellingen en activiteiten op het programma: cabaret, films, kunst, stand-up comedy, muziek, theater en smartlappen met de lach als rode draad! Het Humorfestival vindt plaats in de Deventer Schouwburg, Het Burgerweeshuis, filmhuis De Keizer, Theater Bouwkunde, het Theaterschip, Havenkwartier en andere locaties. Wie het laatst lacht in 2014, lacht het best in 2015!

CINEMA CURIOSO: DE EXTREME EDITIE
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Diverse regisseurs
  • Jaar: 2014
  • Duur: 120 min.
  • , Nederlands ondertiteld