Aanmodderfakker is een tragikomische film over de lamzak en eeuwige student Thijs (32). Thijs sloft ogenschijnlijk zorgeloos door zijn leven dat gevuld is met bier, chicks, hangen met zijn huisgenoot en een occasional shift in een sfeerloze mediagigant.

Het studerende leven is duur en Thijs laat zich dan ook regelmatig wat geld en Tupperware bakjes met kliekjes toestoppen door zijn moeder. Dat Thijs al jaren geen collegezaal meer van binnen heeft gezien laat hij voor het gemak achterwege. Al met al is Thijs best tevreden met zijn relaxte leven. Het is maar goed dat hij op tijd de stekker uit de relatie met zijn ex Julie heeft getrokken anders zat hij nu net als zijn leeftijdsgenoten vast aan een koophuis, kind en vrouw. Thijs laat regelmatig zijn was door zijn zus doen. Als hij weer eens zijn volle Ikea-tas bij haar gaat langs brengen treft hij niet haar semi-perfecte gezin aan, maar de oppas. Lisa is een jongvolwassen meisje met torenhoge ambities en een uitgestippeld plan voor het leven. Als ze Thijs onverwacht kust gaat hij volledig voor de bijl. Vanaf dat moment zoekt Thijs haar overal waar ze oppast op. Samen creëren ze een vacuüm; een bubbel van verschillende oppashuizen waarin het echte leven niet bestaat. Lisa heeft ongewild invloed op Thijs’ bewustzijn en boort zo een onbewuste onvrede aan over het feit dat Thijs van alle kanten wordt ingehaald door mensen die wel iets van hun leven maken. Michiel ten Horn maakte eerder De Ontmaagding van Eva van End. Aanmodderfakker werd tijdens het Nederlands Film Festival bekroond met drie Gouden Kalveren, voor beste film, beste scenario en beste mannelijke hoofdrolspeler. "Zo is Aanmodderfakker niet alleen geestig, maar soms ook schrijnend en ontroerend. Daarbij is de film prettig eigenwijs." (de Volkskrant****)

Deze film wordt vertoond tijdens het Humorfestival, dat plaatsvindt van zaterdag 27 t/m dinsdag 30 december. Tijdens dit festival staan humoristische voorstellingen en activiteiten op het programma: cabaret, films, kunst, stand-up comedy, muziek, theater en smartlappen met de lach als rode draad! Het Humorfestival vindt plaats in de Deventer Schouwburg, Het Burgerweeshuis, filmhuis De Keizer, Theater Bouwkunde, het Theaterschip, Havenkwartier en andere locaties. Wie het laatst lacht in 2014, lacht het best in 2015!

Bij deze film wordt de voorfilm Suiker van Jeroen Annokkée vertoond (NL, 201, 9 min.). Een jongeman lijkt een veelbelovende ontmoeting te hebben met zijn in lingerie gehulde buurvrouw die wat suiker komt lenen. Maar het lot neemt een wrede wending en in een bijna Mr. Bean-achtige actie probeert de jongen te redden wat er te redden valt. Maar zijn zenuwen nemen de overhand en bij elke handeling die hij vervolgens verricht, maakt hij de situatie weer een stukje erger.

AANMODDERFAKKER
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Michiel ten Horn
  • Met: Gijs Naber, Roos Wiltink, Yannick van de Velde e.a.
  • Land: Nederland
  • Jaar: 2014
  • Duur: 97 min.
  • Taal: Nederlands gesproken
  • Meer over deze film via IMDB