In Mr. Turner schittert Timothy Spall als William Turner, de beroemde Britse kunstschilder uit de 18e eeuw. We volgen het leven van de kunstenaar vanaf zijn beginnende succes tot zijn tragische dood in 1851. Joseph Mallord William Turner (1775-1851) stond bekend om zijn landschappen en zeegezichten.

In Mr. Turner volgen we Turner gedurende zijn schilderscarrière, maar krijgen we ook een kijkje in zijn privéleven. We maken onder meer kennis met de belangrijke vrouwen in zijn leven, waaronder zijn nicht Hannah Danby en Sophia Booth, de minnares waar hij tot aan zijn dood bij is gebleven. Mr. Turner vertelt het prachtige levensverhaal van de man achter de meest beroemde landschapschilderijen en zeegezichten van die tijd. Mike Leigh is verantwoordelijk voor de regie, hij had eerder succes met Another Year en Happy-Go-Lucky. Timothy Spall won de prijs voor beste acteur tijdens het Cannes Film Festival. "Mr. Turner is een op alle fronten geslaagd kunstenaarsportret; schitterend en smerig, wild en verfijnd, historisch correct en vol verbeeldingskracht" (de Volkskrant****)

Bij de voorstelling op dinsdag 16 december om 20.00 geeft Ronald Rovers van Filmkrant.Live een inleiding van 20 á 30 minuten. Mike Leigh, Timothy Spall en William Turner: match made in heaven. Over alle drie gaat deze inleiding. Een film met zijn eigen stijl, over een schilder met een unieke visie. Die stijl, visie en de kunst van Spall staan centraal in deze inleiding.

MR. TURNER
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Mike Leigh
  • Met: Timothy Spall, Dorothy Atkinson, Marion Bailey
  • Land: Groot Brittannië
  • Jaar: 2014
  • Duur: 149 min.
  • Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB