Ontbijten in je pyjama in de voorjaarsvakantie! Op woensdag 22 februari mag je in je mooiste pyjama of onesie naar Emil & Ida van de Hazelhoeve. Voordat de film begint gaan we eerst samen ontbijten. In Zuid-Zweden staat een prachtige boerderij: De Hazelhoeve. Daar woont de familie Svensson; papa Anton, mama Alma en de kinderen Emil van 5 en Ida van 3. Gebaseerd op de boeken over Michiel van de Hazelhoeve van Astrid Lindgren.

Op het erf scharrelen kippen en er zijn schapen, varkens, koeien en paarden. En ’s Zomers wemelt het er van de vliegen. Emil is een pienter jongetje en een onverbeterlijke deugniet. Hoewel, eigenlijk probeert Emil behulpzaam te zijn, maar dat loopt bijna altijd fout. Papa wordt dan erg boos en stuurt Emil voor straf naar het houtschuurtje. Dat vindt Emil niks erg. Hij vermaakt zich altijd erg goed in het schuurtje, waar hij uit hout poppetjes snijdt; een kunst die hij van Alfred heeft afgekeken. Er staan al meer dan 300 houten poppetjes in de schuur, zo vaak heeft Emil voor straf in de schuur moeten zitten. Ida zou graag eens voor straf in de schuur willen zitten en houten poppetjes maken, maar hoe zij ook haar best doet, het lukt maar niet om ondeugend te zijn. "Goedmoedige, grappige verhaaltjes." (Cinema.nl***)

Vanaf 9.00 uur zorgen we samen met De Noorman voor een lekker Zweeds ontbijt met broodjes, fruit, melk en een sapje. De film begint om 10.00 uur. De entree voor film & ontbijt is € 10,-, jeugdfilmfans en vrienden betalen € 9,-. Wil je zeker zijn van een plek? Koop dan op tijd een kaartje. Reserveren is voor deze voorstelling niet mogelijk.

Adviesleeftijd: 4+

Tijdens de voorjaarsvakantie, van 19 t/m 26 februari, zijn ook dagelijks de jeugdfilms Lukas & Abel: Vleugelbroertjes en Solan & Ludwig: De Grote Kaasrace te zien. Op woensdag 22 februari kan je 's middags meedoen aan de workshop Wandelen in je Eigen Tekening. Met de speciale kleurplaat van Solan & Ludwig maak je kans op de dvd Solan & Ludwig en de Sneeuwmachine! Verder kan je voor de film en in de pauze een race-auto knutselen en/of een wafel versieren.
Pyjama-ontbijt met Emil & Ida
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Alicja Jaworski, Per Åhlin en Lasse Persson
  • Met: stemmen van Paula Majoor, Jelle Stout, Echica Florijn e.a.
  • Land: Zweden
  • Jaar: 2014
  • Duur: 62 min.
  • Taal: Nederlands gesproken
  • Meer over deze film via IMDB