Vampier zijn in de 21ste eeuw is geen makkelijke opdracht. Dit ontdekken de documentairemakers die een drietal bloeddorstige huisgenoten volgen bij hun alledaagse bezigheden in Wellington, Nieuw-Zeeland.

Wanneer ze hipster Nick in een vampier veranderen, worden de rollen echter omgedraaid. Het is niet de nieuweling die de kneepjes van het vak moet leren, maar de onsterfelijken die worden ingewijd in de moderne wereld van modetrends, Facebook en technologie. Integreren in de samenleving is nooit zo moeilijk geweest voor een vampier. De hilarische mockumentary What We Do in the Shadows, geschreven en geregisseerd door Jemaine Clement (Flight of the Conchords) en Taika Waititi (Eagle vs. Shark), won de publieksprijs op het Toronto International Film Festival. "De humor in What We Do in the Shadows ligt in de lijn van dat eerdere werk: gortdroog, absurd en vooral nogal lullig." (Cinema.nl****)

Deze film wordt vertoond tijdens het Humorfestival, dat plaatsvindt van zaterdag 27 t/m dinsdag 30 december. Tijdens dit festival staan humoristische voorstellingen en activiteiten op het programma: cabaret, films, kunst, stand-up comedy, muziek, theater en smartlappen met de lach als rode draad! Het Humorfestival vindt plaats in de Deventer Schouwburg, Het Burgerweeshuis, filmhuis De Keizer, Theater Bouwkunde, het Theaterschip, Havenkwartier en andere locaties. Wie het laatst lacht in 2014, lacht het best in 2015!

Bij deze film wordt de voorfilm R.I.P. van Jan Doense vertoond (NL, 2001, 7 min.). Thrillerachtige, Nederlandse korte film over een zombie die in het holst van de nacht uit een graf opstaat. Hij bezoekt een doodsbange vrouw in een donker huis. De duistere indringer, die haar overleden man blijkt te zijn, heeft het echter niet op haar of haar bezittingen gemunt. Met De Dijk-zanger Huub van der Lubbe in de rol van engerd.

WHAT WE DO IN THE SHADOWS
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Jemaine Clement en Taika Waititi
  • Met: Jemaine Clement, Taika Waititi, Jonathan Brugh e.a.
  • Land: Nieuw-Zeeland
  • Jaar: 2014
  • Duur: 86 min.
  • Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB