The Imitation Game is een indrukwekkend drama over het leven en werk van Alan Turing, de briljante maar emotioneel gecompliceerde Britse wetenschapper die met zijn werk de Tweede Wereldoorlog hielp te verkorten en daarmee de levens van tienduizenden mensen heeft gered.

In de winter van 1952 werd Alan Turing door de autoriteiten opgepakt voor het toen strafbare feit homoseksualiteit, met een verschrikkelijke veroordeling tot gevolg. Wat echter bij niemand bekend was, was dat Turing enkele jaren daarvoor tijdens de oorlog in het diepste geheim leiding gaf aan een groep van knappe koppen. Hun opdracht was het kraken van de Enigma code die de Duitsers voor al hun communicatie gebruikten. De machine die Turing uitvond was niet alleen essentieel voor de beëindiging van de oorlog, ook was dit het prototype voor onze hedendaagse computer. Met deze film krijgt één van de meest onbekende, maar immens belangrijke figuren uit de wereldgeschiedenis eindelijk de erkenning die hij verdiende. The Imitation Game won 1 Oscar, voor beste bewerkte scenario.

"Zijn (Benedict Cumberbatch) Turing is niet het plichtmatige onbegrepen genie, maar in de eerste plaats een buitengewoon begaafd, buitengewoon koppig wetenschapper." (de Volkskrant****)

Van donderdag 27 tot en met zaterdag 29 augustus wordt de Brink, het mooiste plein van Nederland, voor het 11e jaar omgetoverd tot een grote, gratis toegankelijke openluchtbioscoop. Op een groot doek voor de Waag worden vanaf 21.30 uur de beste films vertoond. Op alle avonden zijn stoelen geplaatst op de Brink, maar je kan ook met je eigen kleedje, stoel of iets dergelijks aanschuiven of plaats nemen op een van de vele terrassen op de Brink.

THE IMITATION GAME
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Morten Tyldum
  • Met: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode e.a.
  • Land: Groot Brittannië/Verenigde Staten
  • Jaar: 2014
  • Duur: 113 min.
  • Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB