De drie beste korte jeugdfilms van dit moment zijn vanaf 12 februari in één filmprogramma te zien. Onder de titel VPRO kort & klein toeren Alles Mag, Munya in Mij en Johnny Bakru langs filmtheaters in het hele land.

ALLES MAG - Steven Wouterlood (23 min.)
De elfjarige Tygo uit Brabant houdt vlak na zijn verhuizing naar Amsterdam een spreekbeurt over carnaval. Wat begint als een algemene uitleg over het feest, loopt uit op een persoonlijk verhaal dat steeds schrijnender wordt. Met: Lars Jennissen, Indy Aponno, Patrick Stoof en Ricky Koole. Alles Mag is genomineerd voor een Emmy in de categorie Kids: TV Movie/Mini-series en is de enige Nederlandse nominatie. Winnaar Cinekid Kinderkast Fictie (Juryprijs), winnaar Oberhausen International Short Film Festival en TIFF Kids Adult Jury Award.

MUNYA IN MIJ - Mascha Halberstad (25 min.)
De zware Munya van tien probeert op haar dagelijkse route naar de Turkse supermarkt tevergeefs het bankje met pesters te ontwijken. Tot ze zich op een dag realiseert dat ze zich niet moet verbergen. Ze moet zich juist laten zien. Winnaar Cinekid Gouden Kinderkast.

JOHNNY BAKRU - Ineke Houtman (26 min.)
De tienjarige Rose leidt een gelukkig leven samen met haar stoere moeder, vier leuke broers en een limousine. Tot het moment waarop de charmante volkszanger Johnny Ster opduikt en Rose’s moeder stapelverliefd op hem wordt. Rose ziet als enige wat niemand anders ziet: Johnny Ster is geen ‘Ster’, maar een bakru die haar moeder betovert. Aan Rose om alles op alles te zetten.

Adviesleeftijd: 7+
VPRO KORT & KLEIN
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Diverse regisseurs
  • Land: Nederland
  • Jaar: 2014
  • Duur: 74 min.
  • Taal: Nederlands gesproken