Bij deze film wordt op woensdag 8 april een inleiding gegeven door Harry Peters. Frankrijk, 1940. Terwijl Lucile Angellier wacht op nieuws van haar man die krijgsgevangen is genomen, bereikt de oorlog het dorp waar ze met haar strenge schoonmoeder woont.

Niet alleen Parijzenaren trekken het platteland binnen, ook een regiment Duitsers eist onderdak op. Lucile probeert Bruno von Falk, de knappe en verfijnde officier die bij hen in huis trekt, eerst te negeren. Langzaam maar zeker voelt ze zich echter steeds meer tot hem aangetrokken en raakt ze betrokken bij de tragische gevolgen van de oorlog. Suite Française is gebaseerd op de gelijknamige roman van Irène Némirovsky, waarvan het handgeschreven manuscript pas 56 jaar nadat de Irène werd afgevoerd naar Auschwitz werd ontdekt door haar dochters en alsnog werd uitgegeven.

"De suspension of disbelief werkt omdat de menselijke natuur nu eenmaal ook een grote behoefte aan troost kent." (NRC Handelsblad***)

Van november t/m maart organiseren we, samen met de bibliotheek Deventer, een boekverfilming met een inleiding door Harry Peters. Let op: de laatste Boek & Film tijdens de Deventer Boekenweek op zondag 15 maart is geannuleerd! Deze inleiding is verplaatst naar de voorstelling van woensdag 8 april 20.00 uur. Harry Peters is publicist, film- en literatuurkenner en programmeur bij Film by the Sea. De kosten voor deze film + inleiding zijn € 12,50 (vriend/CJP/student/lid bibliotheek € 10,-).

SUITE FRANÇAISE
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Saul Dibb
  • Met: Michelle Williams, Kristin Scott Thomas, Matthias Schoenaerts e.a
  • Land: Canada/Frankrijk/Groot Brittannië
  • Jaar: 2014
  • Duur: 107 min.
  • Taal: Engels en Duits gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB