Hella de Jonge komt door de verhuizing van haar 88-jarige vader (Eli Asser), met wie zij tot dan toe een moeizame relatie onderhoudt, in het bezit van de nalatenschap van haar oud-tante. Die oud-tante is, samen met haar ouders, de enige overlevende van de Nazi-verschrikkingen.

Een publiciteitsfoto uit 1885, met haar overgrootvader als deel van een komisch duo, spoort haar aan op onderzoek te gaan naar haar familiegeschiedenis. Met behulp van foto’s en documenten, het zien van de registratie van een getuigenis van Hella’s moeder in het kader van het Shoah Project van Steven Spielberg, het bezoeken van plaatsen met pijnlijke herinneringen, maar bovenal door gesprekken zonder voorbehoud, komen vader en dochter eindelijk tot elkaar. De titelsong Don’t lose heart is gezongen door Tim Knol. Kunstenaar Hella de Jonge publiceerde twee boeken over haar jeugd en haar familie: Los van de wereld en Spring. Haar vader is tekstschrijver van diverse komische radio- en televisieprogramma’s, waaronder het in de jaren zeventig populaire ‘t Schaep met de 5 pooten.

Hella de Jonge is bij de film aanwezig voor een korte inleiding en het beantwoorden van vragen na afloop van de film. Dit gesprek met de zaal wordt geleid door haar man Freek de Jonge.

Deze voorstelling wordt in samenwerking met het Etty Hillesum Centrum georganiseerd.

VERLIES NIET DE MOED
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Hella de Jonge
  • Land: Nederland
  • Jaar: 2014
  • Duur: 81 min.
  • Taal: Nederlands gesproken
  • Meer over deze film via IMDB