Het Fantastisch Kinderfilm Festival gaat in 2015, net als afgelopen jaren, op reis door heel Nederland. Het thema van het jubileumjaar is bouwen, timmeren en klussen in ‘Werkplaats Krak & Mik’. Werkplaats Krak & Mik opent haar deuren voor de kleinste bezoekers in filmhuis De Keizer op zaterdag 28 en zondag 29 maart.

Het Fantastisch Kinderfilm Festival biedt kinderen van 2 tot en met 9 jaar de gelegenheid om de wonderlijke wereld van beeld en geluid te ontdekken. In een interactief landschap dat uitnodigt om je fantasie te gebruiken en verhalen te beleven, ontmoeten kinderen elkaar en delen zij verhalen in hun samenspel. Met de aangeboden films, installaties, materialen en workshops geven kinderen invulling aan hun eigen fantasiewereld. Bouwen, passen & meten, maar ook film, verbeelding en abstractie; daar draait het om bij Werkplaats Krak & Mik. Kinderen kunnen hier spelen, ontdekken en experimenteren met al hun zintuigen. Ze timmeren tik, tok, tak, zelf een houterige stop-motion film in elkaar, bouwen met trappetjes en doeken een eigen tentje en verven als ze honger hebben gekregen van al dat gesjouw en gebouw,één, twee hupsakee, hun pannenkoek met een dikke laag jam!

Daarna kunnen ze lekker uitpuffen of nieuwe klustechnieken opdoen bij een van de films die tijdens het festival vertoond worden:
- De Malle Stad + Argines boomhuis
- Emil & Ida van de Hazelhoeve
- Turilas & Jäärä
- Arrietty
- De Datsja + Bobby, de Vliegenier
- Konijn & Hert + Mèh en Bèh krijgen bezoek
- Kleine Anna & Lange Oom
- Apekool
- Menino
- Buurman & Buurman

Het festival gaat dagelijks van start om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De entree bedraagt € 8,50 per persoon, voor zowel kinderen als volwassenen. Een kaartje is geldig voor één filmvertoning en geeft (op dezelfde dag) gratis toegang tot de Werkplaats Krak & Mik. Kaartjes voor de film kan je kopen of reserveren door op de filmtitels hierboven te klikken.

HET FANTASTISCH KINDERFILM FESTIVAL: WERKPLAATS KRAK & MIK
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie:
  • Jaar: 2015
  • Duur: 360 min.