Deze film is onderdeel van het Slow Food Film Festival Deventer. In een eeuwenoude moestuin op een Nederlands landgoed werken 85-jarige snoeimeester Jan en tuinman Daan aan de leibomen. Tijdens het snoeien hebben de mannen gesprekken over voedsel, het weer, de wereld en delen ze kennis op het gebied van groente en fruitteelt.

Te midden van vers omgeploegde aarde, fruitbomen in de boomgaard en weelderige druivenranken worden we deelgenoot van de passie, gedrevenheid en kennis die de essentiële ingrediënten vormen voor het succesvol onderhouden van een grote moestuin. En van de noodzaak van geduld en relativering. Maar liefst vijftien jaar werkten ze samen aan de perenberceau. Zal hij dit jaar dan eindelijk gaan sluiten? De snoeimeester is ondanks zijn hoge leeftijd onvermoeibaar en enorm bevlogen. Terwijl hij zich zorgen maakt over het verloren gaan van eeuwenoude kennis, stelt de jongere tuinman zich ten doel deze kennis en kunde over te nemen en door te geven. Ondertussen verstrijken de seizoenen. Alles heeft een tijd in Portret van een Tuin.

Regisseur Rosie Stapel en tuinier Daan van der Have zijn aanwezig voor een nabespreking.

Deze film is onderdeel van het vierde Slow Food Film Festival Deventer op zondag 26 april. Met bijzonder smakelijke films en tussendoor genieten van volop ‘lekker, puur & eerlijk’ eten en drinken. We pakken dit jaar groots uit met een programma van maar liefst zes films. Tussendoor is er lekkers bij de koffie, een lunch en een borrel. Er zijn arrangementen voor de hele dag, ochtend en middag te koop. Losse kaarten voor de films zijn na de Pasen beschikbaar, indien er nog plek is.

SFFFD: PORTRET VAN EEN TUIN
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Rosie Stapel
  • Met: Jan Freriks, Daan van der Have e.a.
  • Land: Nederland
  • Jaar: 2015
  • Duur: 98 min.
  • Taal: Nederlands gesproken