Deze film is onderdeel van het Slow Food Film Festival Deventer. In de documentaire Fed Up van regisseuse Stephanie Soechtig en tv-journalist Katie Couric trekken de filmmakers hard van leer tegen de Amerikaanse voedselindustrie.

Samen met Dr. David Kessler, een voormalig commisaris van de FDA (Food and Drug Administration), proberen ze de perceptie over suiker en voedingsmiddelen bij te sturen. De documentaire wordt inmiddels al qua boodschap en impact vergeleken met A Incovenenient Truth van Al Gore. In de documentaire wordt gekeken naar het wereldwijde probleem van stijgende obesitas en aan obesitas gerelateerde ziekten. De documentaire tracht decennia van desinformatie over voedingsmiddelen, industrie gesponsorde diëten en lichaamsbeweging, goede en slechte calorieën en veel meer recht te zetten. Een standpunt dat steeds meer aanhang krijgt binnen de wetenschap is dat in de strijd tegen obesitas vet niet de eerste vijand is, maar wel suiker, aldus de wetenschappelijk adviseur van de documentaire Robert Lustig.

Voedingsdeskundige Marja Vijn is aanwezig voor een nabespreking. Marja is trainer/coach bij gedragsverandering op het gebied van voeding. Haar bedrijf heet Zon op je bord en heeft als ondertitel 'Werkplaats bij emotioneel eetgedrag'.

Deze film is onderdeel van het vierde Slow Food Film Festival Deventer op zondag 26 april. Met bijzonder smakelijke films en tussendoor genieten van volop ‘lekker, puur & eerlijk’ eten en drinken. We pakken dit jaar groots uit met een programma van maar liefst zes films. Tussendoor is er lekkers bij de koffie, een lunch en een borrel. Er zijn arrangementen voor de hele dag, ochtend en middag te koop. Losse kaarten voor de films zijn na de Pasen beschikbaar, indien er nog plek is.

SFFFD: FED UP
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Stephanie Soechtig
  • Land: Verenigde Staten
  • Jaar: 2014
  • Duur: 92 min.
  • Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB