Hoe zag Overijssel eruit in de oorlog? Oorlog in Overijssel geeft een goed beeld van het dagelijks leven in Overijssel tijdens de bezetting. Een groot aantal onderwerpen en plaatsen passeert daarbij de revue. De film toont zeldzame beelden.

Na het succes van de documentaire Oorlog in Overijssel, van Ronron Audiovisuals uit 1990, is er in de afgelopen 25 jaar nieuw uniek beeldmateriaal beschikbaar gekomen, gefilmd in de periode 1940-1945. In het kader van 70 jaar bevrijding heeft Historisch Centrum Overijssel in samenwerking met Bevrijdingsfestival Overijssel de opnieuw vormgegeven documentaire uitgebracht. Deze laat zien wat er in de dorpen en steden in de provincie is gebeurd. Deze film is een must voor iedereen met belangstelling voor de geschiedenis van Overijssel tijdens de Tweede Wereldoorlog. In de maand april wordt op verschillende locaties in Overijssel de vernieuwde documentaire vertoond. Mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel.

Stadshistoricus Henk J. van Baalen is bij deze voorstelling aanwezig voor een nagesprek over de film. De entree voor dit programma is € 5,- (zonder kortingen).

OORLOG IN OVERIJSSEL
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Ronron Audiovisuals
  • Land: Nederland
  • Jaar: 2015
  • Duur: 45 min.
  • Taal: Nederlands gesproken