Mini werkt bij het Circus maar er gaat iets mis. Hij is verdrietig en boos en loopt weg. Hij gaat zwerven en sluit zich aan bij een bende rovers. ‘Mini en de muggen’ is de nieuwste film van Jannik Hastrup, de bekende eigenzinnige Deense filmmaker, die onder meer Fietsmug & Dansmug en de Cirkelientje films maakte.

Met zijn heldere kleurvolle tekenstijl weet hij jonge kinderen te raken. Hij verbeeldt zijn verhalen over kleine wezens in een fantasierijke wereld die veel raakvlakken heeft met de onze. Eerder maakte Jannik Hastrup de film Fietsmug & Dansmug over twee bewegelijke innemende mugjes die ook in het festivalprogramma draait.

Op zaterdag 12 en zondag 13 maart kunnen kinderen van 2 t/m 9 jaar weer bij ons terecht voor Het Fantastisch Kinderfilm Festival. Dit jaar is het thema ‘Kronkel en Slinger’; pak je koffer en reis mee! De kinderfilms nemen je mee op pad naar bijzondere plekken, ver weg en dichtbij. Over water en land, door de lucht en in dromen. Het leukste van het festival is dat alle kinderen die naar de film gaan mogen spelen in de Speeltuin van de Verbeelding: met een verrekijker en kaart vind je je weg. Speel mee met de koffer memorie, vertoon een schaduw voorstelling in de trein, ga met je familie op de vakantiefoto, maak je eigen picknick met groenten & fruit uit wagonnetjes en teken een ansichtkaart en doe hem direct op de bus. Dus kies een bestemming, boek een kaartje en stap op!

Kaarten kosten € 9,- per persoon, voor zowel kinderen als volwassenen. Een ticket is geldig voor één filmvertoning en geeft (op dezelfde dag) gratis toegang tot de workshops.

Adviesleeftijd: 4+
MINI EN DE MUGGEN
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Jannik Hastrup en Flemming Quist Møller
  • Land: Denemarken
  • Jaar: 2014
  • Duur: 76 min.
  • Taal: Nederlands gesproken
  • Meer over deze film via IMDB