Op veler verzoek herhaald! Een zwart-komisch liefdesverhaal van de makers van Dogtooth. Winnaar van de grote juryprijs Cannes 2015. In de wereld van The Lobster is het niet toegestaan om alleenstaand door het leven te gaan.

Singles worden opgepakt en vervoerd naar het Hotel, waar ze 40 dagen krijgen om een partner te vinden. Single David krijgt als nieuwkomer in het Hotel te maken met het rigide Management. Lukt het hem niet om binnen de termijn een partner te vinden die door hen is goedgekeurd, dan wordt hij veranderd in een dier naar keuze en losgelaten in het Bos. Daar verschuilen zich ook de Loners. Als David dreigt te falen, sluit hij zich bij hen aan. Dan wordt hij verliefd op een mysterieuze Loner. Maar dat is tegen de regels.

"Een tegendraadse, droogkomische klassieker voor het post-Tindertijdperk." (VPRO Cinema****), "Een heerlijk absurdistische, onthutsende satire op een samenleving waarin mensen geacht worden in koppels te leven." (Trouw****)

Van zondag 27 t/m woensdag 30 december 2015 is het weer tijd voor het Humorfestival. Diner met schoonfamilie, verplichte kerstborrels, iedereen kent het wel. De tijd rond kerst en oud & nieuw is een tijd met vele verplichtingen. Daarom wordt in Deventer het jaar 2015 lachend afgesloten met het jaarlijkse Humorfestival. Cabaret, films, kunst, stand-up comedy, muziek en theater met de lach als rode draad! Het Humorfestival vindt plaats in de Deventer Schouwburg, Het Burgerweeshuis, Filmhuis De Keizer, Theater Bouwkunde, het Theaterschip, Havenkwartier en diverse cafés in de binnenstad.

THE LOBSTER
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Yorgos Lanthimos
  • Met: Colin Farrell, Rachel Weisz, John C. Reilly, Léa Seydoux e.a.
  • Land: Frankrijk/Griekenland/Groot Brittannië/Ierland/Nederland
  • Jaar: 2015
  • Duur: 118 min.
  • Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB