Te zien op 8 oktober in het kader van de Dutch Sustainable Fashion Week. Dit is een verhaal over kleding. Het gaat om de kleding die we dragen, de mensen die ze maken en de impact die de industrie heeft op onze wereld. De prijs van kleding daalt al tientallen jaren, terwijl de kosten voor mens en milieu dramatisch zijn gestegen. The True Cost is een baanbrekende documentaire die het gordijn van het ongekende verhaal wegtrekt en ons vraagt om te overwegen wie de prijs betaalt voor onze kleding?

Gefilmd in landen over de hele wereld, van de helderste landingsbanen tot de donkerste sloppenwijken, en met interviews met 's werelds toonaangevende beïnvloeders waaronder Stella McCartney, Livia Firth en Vandana Shiva, is The True Cost een ongekend project dat ons uitnodigt voor een eye-opening reis over de hele wereld en in het leven van de vele mensen en plaatsen achter onze kleding.

Over de Dutch Sustainable Fashion Week:
Van 4 t/m 13 oktober vindt voor de 6e keer de Dutch Sustainable Fashion Week plaats (DSFW). Een evenement waarin het 10 dagen lang draait om bewustwording op het gebied van duurzame mode. Want dat het anders moet is wel duidelijk. De kledingindustrie is enorm vervuilend en we gooien met zijn allen veel te veel weg. Met de Dutch Sustainable Fashion Week willen we op een leuke manier laten zien hoe het ook anders kan! En dat is heel divers en varieert van; langer met je kleding doen, recyclen, repareren,minder kopen, bewust kopen, ruilen, tweedehands en kleding kopen van duurzame materialen en merken. In Deventer vindt dit jaar de allereerste editie plaats van de Dutch Sustainable Fashion Week met een leuk en inspirerend programma op verschillende locaties in de stad! Voor het programma in Deventer houd de sociale mediakanalen goed in de gaten of kijk op www.dsfw.nl Hier wordt ook het programma per stad vermeld.

The True Cost
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Andrew Morgan
  • Land: Verenigde Staten
  • Jaar: 2015
  • Duur: 92 min.
  • Taal: Engels gesproken, niet ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB