Te zien op 8 oktober in het kader van de Dutch Sustainable Fashion Week. The True Cost gaat over de kleding die we dragen, over de mensen die de kleding maken en over de impact die deze industrie heeft op onze wereld. The True Cost is een baanbrekende documentaire.

Het is de eerste lange film die de achterkant van mode van verschillende kanten belicht en die het rookgordijn rondom modeproductie oplost. De prijs van kleding is de laatste decennia steeds lager geworden, terwijl mens en milieu een steeds hogere prijs moeten betalen. De hoofdvraag in de film: wie en wat betaalt de kosten voor onze kleding? De film is gedraaid in landen over de hele wereld, van de runways in Parijs tot aan de donkerste stegen van Dhaka. Inclusief interviews met belangrijke voorvechters uit de duurzame mode en duurzame luxe industrie, waaronder Stella McCartney, Livia Firth van The Green Carpet Challenge, Guardian-journalist en schrijfster Lucy Siegle en Safia Minney, oprichter en eigenaar van People Tree. The True Cost is een objectieve eye-opener en neemt je mee op een reis in de wereld van de kledingindustrie.

Over de Dutch Sustainable Fashion Week:
Van 4 t/m 13 oktober vindt voor de 6e keer de Dutch Sustainable Fashion Week plaats (DSFW). Een evenement waarin het 10 dagen lang draait om bewustwording op het gebied van duurzame mode. Want dat het anders moet is wel duidelijk. De kledingindustrie is enorm vervuilend en we gooien met zijn allen veel te veel weg. Met de Dutch Sustainable Fashion Week willen we op een leuke manier laten zien hoe het ook anders kan! En dat is heel divers en varieert van; langer met je kleding doen, recyclen, repareren,minder kopen, bewust kopen, ruilen, tweedehands en kleding kopen van duurzame materialen en merken. In Deventer vindt dit jaar de allereerste editie plaats van de Dutch Sustainable Fashion Week met een leuk en inspirerend programma op verschillende locaties in de stad! Voor het programma in Deventer houd de sociale mediakanalen goed in de gaten of kijk op www.dsfw.nl Hier wordt ook het programma per stad vermeld.

The True Cost
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • K R vol di 08-10, 20:30 uur
  • Regie: Andrew Morgan
  • Land: Verenigde Staten
  • Jaar: 2015
  • Duur: 92 min.
  • Taal: Engels gesproken, niet ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB