Vlak voor hun eerste tournee door Californië worden drie bevriende rockers geconfronteerd met het absurde overlijden van Jipé, hun bandleider.

Omdat vriendschap alles overwint, beslist het trio om de tournee, waar ze zo naar hebben uitgekeken, toch af te werken. Maar hun trip neemt pas echt een vreemde wending als de minnaar van hun overleden vriend op het toneel verschijnt... een luchtmachtpiloot met een snor!

"Behalve een roadmovie is Je suis mort mais j'ai des amis een geslaagde comedy of errors, die dankzij een geweldige cast uitdraait op een ontroerende ode aan vriendschap." (VPRO Cinema****)

Voorafgaand aan deze film wordt de voorfilm Flamingo Pride vertoond (Tomer Eshed, Duitsland, 2011, 6 min.). Flamingo Pride draait om de enige heteroflamingo in een kolonie. Terwijl al zijn homoseksuele soortgenoten een spetterend feestje aan het einde van de regenboog organiseren, verveelt hij zich te pletter. Tot hij plotseling een verleidelijk ooievaarswijfje voorbij ziet vliegen...

Van zondag 27 t/m woensdag 30 december 2015 is het weer tijd voor het Humorfestival. Diner met schoonfamilie, verplichte kerstborrels, iedereen kent het wel. De tijd rond kerst en oud & nieuw is een tijd met vele verplichtingen. Daarom wordt in Deventer het jaar 2015 lachend afgesloten met het jaarlijkse Humorfestival. Cabaret, films, kunst, stand-up comedy, muziek en theater met de lach als rode draad! Het Humorfestival vindt plaats in de Deventer Schouwburg, Het Burgerweeshuis, Filmhuis De Keizer, Theater Bouwkunde, het Theaterschip, Havenkwartier en diverse cafés in de binnenstad.

JE SUIS MORT, MAIS J
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Guillame & Stephane Malandrin
  • Met: Bouli Lanners, Wim Willaert, Lyes Salem e.a.
  • Land: België
  • Jaar: 2015
  • Duur: 96 min.
  • Taal: Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB