Op vrijdagmiddag 18 maart is Boekenweekburgemeester Johanneke ter Stege aanwezig. Wat als Hitler vandaag weer op zou duiken? De meest besproken film van het jaar is een bizarre komedie waarin het ondenkbare gebeurt. De Führer is terug. Zeventig jaar na zijn vermeende dood wordt Adolf Hitler wakker naast zijn voormalige bunker, nu ergens in een Berlijnse woonwijk.

De oorlog is voorbij, zijn partij is verdwenen en zijn geliefde Eva is er niet om hem gerust te stellen. De Duitse samenleving is zo multicultureel dat hij niets herkent. Maar verrassend genoeg begint Hitler een nieuwe carrière op TV en internet omdat hij als briljante komediant wordt gezien. Ook al is hij wel degelijk de echte en is er niets veranderd aan zijn ideeën. Er Ist Wieder Da (vertaald als Daar is hij weer) is gebaseerd op de bestseller van Timur Vermes die in meer dan 40 landen uitkwam en maanden op nummer 1 stond in de lijsten van o.a. Der Spiegel en The Times.

"Regisseur David Wnendt houdt zijn publiek listig in zijn greep. De levensechte Führer oogt eerst clownesk, maar wordt gaandeweg onaangenaam." (de Volkskrant***)

Deze film wordt vertoond tijdens de Deventer Boekenweek. In Boekenstad Deventer is de Boekenweek een feest. Van 12 t/m 20 maart zijn er iedere dag verschillende activiteiten. Het thema van de Boekenweek 2016 is Duitsland - Was ich nog zu sagen hätte. Op vrijdag 18 maart bij de voorstelling van 14.15 uur is Boekenweekburgemeester Johanneke ter Stege aanwezig bij deze film, voor aanvang draagt zij een gedicht voor.
ER IST WIEDER DA
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: David Wnendt
  • Met: Oliver Masucci, Fabian Busch, Katja Riemann e.a.
  • Land: Duitsland
  • Jaar: 2015
  • Duur: 110 min.
  • Taal: Duits gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB