Te zien op maandag 6 maart tijdens de Filmcursus Indies & Mavericks. Een muzikale komedie van Joel en Ethan Coen (No Country for Old Men, Fargo). In Hail, Caesar! volgen we een dag uit het leven van 'fixer' Eddie Mannix, in het glamoureuze Hollywood van de jaren ‘50.

De taak van de fixer is het (schandalige) privéleven van filmsterren ook echt behind the scenes te houden. Tijdens de opnames van het klassieke epos Hail, Caesar! moet Mannix flink aan de bak wanneer filmster Baird Whitlock wordt ontvoerd door een mysterieuze organisatie genaamd 'The Future'. Uit Hail, Caesar! blijkt zowel liefde voor het studiosysteem als hoon. Spot en bewondering gaan hand in hand. Zorgvuldig herschiepen de gebroeders Coen scènes uit producties die een studio anno 1951 zou maken: een cowboyfilm, musical, zwemfilm, melodrama.

"De Coen-broers pakken in Hail, Caesar! gul uit via het feestelijke Hollywood van de jaren vijftig." (de Filmkrant*****)

Deze film is onderdeel van de Filmcursus 2017 Indies & Mavericks. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten op maandagavond. Sinds 2009 verzorgt Jan Salden de filmcursus. Hij is onder andere docent filmtheorie en -geschiedenis op de Academie van Beeldende Kunsten Maastricht en filmrecensent. In deze cursus vertelt Jan over de ‘andere’ Amerikaanse film, niet de Hollywoodproducties. De andere films die voor de cursus zijn geselecteerd: Paterson van Jim Jarmusch, Frances Ha van Noah Baumbach en Somewhere van Sofia Coppola. Eigenzinnigheid, originaliteit en soms provocatief zullen sleutelwoorden zijn. Opgeven voor de cursus kan t/m 29 januari via de bon in filmcursusfolder (zie link bovenaan deze alinea).
Filmcursus Indies & Mavericks: Hail, Caesar!
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Ethan en Joel Coen
  • Met: George Clooney, Tilda Swinton, Scarlett Johansson e.a.
  • Land: Groot Brittannië/Verenigde Staten
  • Jaar: 2016
  • Duur: 106 min.
  • Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB