Deze film wordt vertoond als IFFR Live-voorstelling. Zinderende adaptatie van het toneelstuk Bloedbruiloft van Federico García Lorca. Een bruid moet kiezen tussen haar nette, rijke verloofde en haar jeugdliefde - met fatale gevolgen. Oogstrelende beelden, gloedvolle Spaanse muziek en allesverzengende passie.

Het platteland van Zuid-Spanje, ergens in de jaren dertig. De aarde is verschroeid, de huizen vervallen. De Bruid bereidt zich voor op haar aanstaande huwelijk met de Bruidegom. Ze vormden in hun kinderjaren een onafscheidelijke drie-eenheid met Leonardo, tot een bloedige familievete hier een eind aan maakte. Jaren later is een huwelijk tussen De Bruid en De Bruidegom de manier om de jarenlange vete te beëindigen. Maar de band tussen de bruid en Leonardo is sterker dan wat dan ook. De bruid wordt verscheurd tussen passie en plicht. Dat dit niet goed afloopt, laat Paula Ortiz in haar verfilming van Federico García Lorca’s Bloedbruiloft aan het begin van de schitterend vormgegeven film al zien. Toch is de weg naar het noodlottige einde even meeslepend als de verboden liefde tussen La novia en Leonardo. Ortiz handhaafde veel van García Lorca’s poetische taal en liederen uit het stuk. Ze sleepte er maar liefst 12 nominaties voor de Goya’s, de Spaanse filmprijzen, mee in de wacht.

Bij IFFR Live vertonen we een film op hetzelfde moment dat deze zijn wereldpremière beleeft op het filmfestival in Rotterdam, samen met 40 andere filmtheaters elders in de wereld. Alle kijkers – of ze nu in Nederland, Engeland, Italië, Polen, Canada of elders ter wereld in het filmtheater aanwezig zijn – kunnen via Twitter deelnemen aan de Q&A (questions & answers) na afloop van de film, en zo op afstand toch het festivalgevoel ervaren.

IFFR LIVE: LA NOVIA
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Paula Ortiz
  • Met: Inma Cuesta, Leticia Dolera, Álex García e.a.
  • Land: Duitsland/Spanje
  • Jaar: 2015
  • Duur: 95 min.
  • Taal: Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB