Knielen op een Bed Violen is een aangrijpende liefdesgeschiedenis en een klassiek noodlotsdrama over twee mensen die zielsveel van elkaar houden. Een ontroerende film over liefde, geloof en het maken van keuzes. Naar de gelijknamige roman van Jan Siebelink

Jeugdliefdes Hans en Margje Sievez leiden een gelukkig gezinsleven op hun kwekerij. Beiden werken hard om het bedrijf gezond te houden, maar hun onvoorwaardelijke liefde voor elkaar houdt ze sterk. Op een dag komt Hans de prediker Jozef Mieras tegen die hem over God vertelt en de herinneringen aan zijn streng gelovige opvoeding aanwakkert. Als Hans vervolgens een diep religieuze ervaring heeft, is hij ervan overtuigd in direct contact met God te hebben gestaan. In de daarop volgende zoektocht naar zingeving en het eeuwige leven verliest hij het zicht op de werkelijkheid en het contact met zijn omgeving. Hij raakt steeds meer in de ban van het geloof, waardoor de verschillen tussen de familieleden alleen maar groter worden. Terwijl Hans steeds verder in de macht van de sekte lijkt weg te glijden, kan Margje weinig meer dan toekijken hoe de liefde van haar leven langzaam maar zeker verdwijnt.

"Waarom besluit een gelukkig getrouwde kweker (Atsma in grootse vorm en in verschillende leeftijden) zijn gezin aan de kant te schuiven voor een harde, wraakzuchtige God? Het antwoord wordt - net als in het boek - niet echt gegeven, maar de vraag stellen alleen al levert een spannende en onderhoudende film op." (VPRO Cinema****)

Deze film wordt ook vertoond tijdens de Deventer Boekenweek. In Boekenstad Deventer is de Boekenweek een feest. Van 12 t/m 20 maart zijn er iedere dag verschillende activiteiten. Het thema van de Boekenweek 2016 is Duitsland - Was ich nog zu sagen hätte.
KNIELEN OP EEN BED VIOLEN
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Ben Sombogaart
  • Met: Barry Atsma, Noortje Herlaar, Marcel Hensema e.a.
  • Land: Nederland
  • Jaar: 2015
  • Duur: 118 min.
  • Taal: Nederlands gesproken
  • Meer over deze film via IMDB