IDFA Junior on Tour is een programma van het International Documentary Film Festival Amsterdam, oftwel IDFA, waarin drie jeugddocumentaires, met het thema 'wie ben ik', achter elkaar worden vertoond.

DANCING FOR YOU - Erlend E. Mo (30 min.)
Vilde traint keihard om als eerste meisje het kampioenschap halling (een bijzondere Noorse volksdans) te winnen. In een fantastische scène halen zij en haar danscoach de meest fascinerende capriolen uit op verschillende plekken in de prachtige natuur. De ontroerende film gaat ook over Vilde’s diepe liefde voor haar zieke opa, die vecht tegen kanker.

HOOFD VOL DROMEN - Marinka de Jongh (20 min.)
Ontwapenend portret van de sprankelende Anne Fee en haar huisgenoten, twee twintigers met een verstandelijke beperking.

BUBBLY BIG TOP - Maike Backhaus en Tessa Langhans (21 min.)
Inkijkje in de levens van Madeleine en Anthony, de twee oudste van de zeven telgen in een circusfamilie. Als 'junior manager' en 'lead performer' van Circus Bruselli reizen ze stad en land af. Hoewel de glamour van de show niet altijd overeenkomt met hun leven achter de schermen, zouden ze niks liever willen.

Na de voorstelling op woensdag 2 maart is er ook een speciale workshop van het IDFA. Kinderen maken een filmset over hun interesses en verwerken hierin een foto van zichzelf. Deze workshop is gratis in combinatie met een kaartje van IDFA Junior on Tour.

Adviesleeftijd: 8+
IDFA JUNIOR ON TOUR 2016
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Diverse regisseurs
  • Land: Denemarken/Duitsland/Nederland/Noorwegen/Zweden
  • Jaar: 2015
  • Duur: 71 min.
  • Taal: Nederlands (Hoofd Vol Dromen) gesproken, Nederlands (Dancing For Your en Bubbly Big Top) ondertiteld