INGELASTE VOORSTELLINGEN TER NAGEDACHTENIS AAN DAVID BOWIE!

Een documentaire over de baanbrekende David Bowie is-tentoonstelling, gemaakt door het Victoria and Albert Museum uit Londen (nu te zien in het Groninger Museum). Beschreven door The Times als "stijlvol & buitensporig" en The Guardian als "een overwinning". De tentoonstelling heeft een opmerkelijke collectie foto's, kostuums, en andere zeldzame bezittingen van het 'David Bowie Archive'. De tentoonstelling was de snelst verkopende in geschiedenis van het Victoria and Albert Museum.

De film neemt het publiek mee op een buitengewone reis door de David Bowie is-tentoonstelling. Ook spreken er speciale gasten, waaronder de legendarische Japanse modeontwerper Kansai Yamamoto, Pulp Frontman Jarvis Cocker en andere medewerkers. Zo worden de verhalen ontdekt achter een aantal van de belangrijkste objecten die Bowie's artistieke carrière documenteren. De tentoonstellingsmakers, Victoria Broackes en Geoffrey Marsh, bieden een fascinerend inzicht in de meest memorabele muziekvideo's en originele kostuums, maar ook meer persoonlijke items zoals nooit eerder vertoonde handgeschreven songteksten, albumhoezen, decors en dagboekaantekeningen. Deze items onthullen de creativiteit en evolutie van Bowie’s ideeën.

De documentaire werd gefilmd op de slotavond van de V&A tentoonstelling in Londen en werd geregisseerd door Hamish Hamilton, de BAFTA-winnende regisseur van de Academy Awards en de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Londen 2012.

Let op: entree € 10,- (vriend/CJP/student € 8,-).

DAVID BOWIE IS
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Hamish Hamilton & Katy Mullan
  • Land: Groot Brittannië
  • Jaar: 2013
  • Duur: 99 min.
  • Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB