Het Fantastisch Kinderfilm Festival pakt de koffers en reist deze winter met het programma ‘Kronkel en Slinger’ langs tien filmhuizen door heel Nederland. De kinderfilms nemen je mee op pad naar bijzondere plekken, ver weg en dichtbij. Over water en land, door de lucht en in dromen. Reizen is dit jaar het thema van het jaarlijks terugkerende festival en gaat ook over onderweg zijn, zoeken, vinden en groter worden.

Voor de jongsten zijn er vier prachtige animatiefilms:
- Mijn Moeder is een Vliegtuig, een dromerige Russische animatie over een fantastische moeder;
- Verloren Vriendje, een Britse film die internationaal veel prijzen won, over de vriendschap tussen een jongen en een verdwaalde pinguïn;
- De Geur van Worteltjes uit België, over de warmte van je eigen huis en het geluk van een goede buur;
- Verhalen van de Zee met een muzikale, poëtische reis van een rood papieren bootje van de Duitse Zareba en een Chileense film over een mysterieuze reis van een jongetje op de achterbank in de auto;
- Mini en de Muggen, een Deense film over een muggencircus, de opvolger van Fietsmug & Dansmug.

Speciaal voor de editie Kronkel & Slinger maakte het festival een Nederlandse vertaling van de grappige en met lef vormgegeven animatiefilm Wie is Waar? uit Zweden, die op het festival zijn Nederlandse première zal beleven.

Voor de oudere kinderen draait Reis naar het Noorden, hierin volgen we Sasha, een stoer Russisch meisje dat alleen op reis gaat naar de Noordpool. Er draait ook een klassieke speelfilm: Het Zakmes uit Nederland, over Mees die op zoek gaat naar zijn vriendje dat verhuisd is. Met Kleine Nicolaas Gaat op Vakantie uit Frankrijk vertonen we een komische film in een retrosfeer. Verder is Een Weekje Weg te zien, tijdens een weekendje op het platteland met haar drukke afwezige ouders, neemt een jong meisje de proef op de som en sluipt stilletjes weg in het woud. Zouden haar vader en moeder haar missen?

Het leukste van het festival is dat alle kinderen die naar de film gaan mogen spelen in de Speeltuin van de Verbeelding die tijdens het festival in het filmhuis staat. In deze fantastische speeltuin ga je net als in de film op reis. Stap in en speel mee met koffer memorie, maak een lichtvoorstelling met de bewegende beelden die je ziet vanuit de trein, ga met je familie op de vakantiefoto, bereid je eigen picknick voor onderweg, snuif de geur van je huis op bij Heimwee geuren en beleef nog veel meer. Het festival is voor kinderen van 2 t/m 9 jaar.

Kaarten kosten € 9,- per persoon, voor zowel kinderen als volwassenen. Een kaartje is geldig voor één filmvertoning en geeft (op dezelfde dag) gratis toegang tot de workshops. Kaarten voor de films zijn te koop en te reserveren via de pagina's van de films zelf (zie de links hierboven).
HET FANTASTISCH KINDERFILM FESTIVAL: KRONKEL EN SLINGER
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie:
  • Jaar: 2016
  • Duur: 0 min.