Twee fantastische animaties op zee. De ene over een rood papieren bootje dat de woeste zee trotseert, een poëtische reis maakt, vergaat en tenslotte weer tot leven komt. De andere gaat over een kleine jongen die met zijn ouders een dagje naar zee gaat.

Daar ziet hij een oud schip aan de kade. Het jongetje gaat op onderzoek uit en ontdekt van alles over dit schip. De verhalen vermengen zich met de krachtige fantasie van het jongetje. Een dromerige, soms ook spannende, mooi vormgegeven film.

Op zaterdag 12 en zondag 13 maart kunnen kinderen van 2 t/m 9 jaar weer bij ons terecht voor Het Fantastisch Kinderfilm Festival. Dit jaar is het thema ‘Kronkel en Slinger’; pak je koffer en reis mee! De kinderfilms nemen je mee op pad naar bijzondere plekken, ver weg en dichtbij. Over water en land, door de lucht en in dromen. Het leukste van het festival is dat alle kinderen die naar de film gaan mogen spelen in de Speeltuin van de Verbeelding: met een verrekijker en kaart vind je je weg. Speel mee met de koffer memorie, vertoon een schaduw voorstelling in de trein, ga met je familie op de vakantiefoto, maak je eigen picknick met groenten & fruit uit wagonnetjes en teken een ansichtkaart en doe hem direct op de bus. Dus kies een bestemming, boek een kaartje en stap op!

Kaarten kosten € 9,- per persoon, voor zowel kinderen als volwassenen. Een ticket is geldig voor één filmvertoning en geeft (op dezelfde dag) gratis toegang tot de workshops.

Adviesleeftijd: 3+
VERHALEN VAN DE ZEE
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Aleksandra Zareba, Ignacio Ruiz en Gabriela Salguero
  • Land: Chili/Duitsland
  • Jaar: 2013
  • Duur: 30 min.
  • Taal: niet gesproken
  • Meer over deze film via IMDB