Een sterk vormgegeven animatie, die veel prijzen won, met humor en spannende momenten. Een jongen bouwt een bootje en steekt de zee over om een aangewaaide pinguïn terug te brengen naar zijn plek.

Na een woeste tocht op zee bereiken ze hun bestemming. Door hun gezamenlijke avontuur zijn ze vrienden geworden. Waar horen ze nu thuis? Een korte animatie, zonder dialoog. Des te indrukwekkender oogt het beeld en klinkt de muziek. Een eenvoudig en ontroerend verhaal over vriendschap en reizen. In het voorprogramma bij deze film draaien een paar bijzondere korte animaties.

Op zaterdag 12 en zondag 13 maart kunnen kinderen van 2 t/m 9 jaar weer bij ons terecht voor Het Fantastisch Kinderfilm Festival. Dit jaar is het thema ‘Kronkel en Slinger’; pak je koffer en reis mee! De kinderfilms nemen je mee op pad naar bijzondere plekken, ver weg en dichtbij. Over water en land, door de lucht en in dromen. Het leukste van het festival is dat alle kinderen die naar de film gaan mogen spelen in de Speeltuin van de Verbeelding: met een verrekijker en kaart vind je je weg. Speel mee met de koffer memorie, vertoon een schaduw voorstelling in de trein, ga met je familie op de vakantiefoto, maak je eigen picknick met groenten & fruit uit wagonnetjes en teken een ansichtkaart en doe hem direct op de bus. Dus kies een bestemming, boek een kaartje en stap op!

Kaarten kosten € 9,- per persoon, voor zowel kinderen als volwassenen. Een ticket is geldig voor één filmvertoning en geeft (op dezelfde dag) gratis toegang tot de workshops.

Adviesleeftijd: 4+
VERLOREN VRIENDJE
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Philip Hunt
  • Land: Groot Brittannië
  • Jaar: 2008
  • Duur: 50 min.
  • Taal: Nederlands gesproken
  • Meer over deze film via IMDB