Te zien op zondag 24 april tijdens het Slow Food Film Festival Deventer. Vleesjunk Marijn Frank (bekend als presentator van de Keuringsdienst van Waarde) probeert van haar verslaving aan vlees af te komen met een stage bij een koeienslachterij en een bezoek aan 100.000 plofkippen.

Door haar biefstukje recht in de ogen te kijken hoopt ze een gezondere morele relatie op te bouwen met het lapje vlees op haar bord. Dat blijkt nog een hele emotionele, soms komisch-erotische tour, waarin ze wordt bijgestaan door een psycholoog. Terwijl Marijn dapper vordert langs de slachtlijn, vindt ze antwoorden op haar vragen bij onder andere vleesfokkers en -kwekers, geheelonthouders en een wel heel appetijtelijke chef-kok. Vleesverlangen gaat over beeldvorming, diervriendelijkheid, lust en hypocrisie.

René Pals, biologische slager uit de documentaire, is bij deze film aanwezig voor een korte inleiding en/of een nagesprek.

Deze film wordt vertoond tijdens de vijfde editie van het Slow Food Film Festival Deventer op zondag 24 april. Met bijzonder smakelijke films en tussendoor genieten van volop ‘lekker, puur & eerlijk’ eten en drinken. Het Slow Food Film Festival Deventer wordt georganiseerd in samenwerking met Slow Food IJsselvallei.

Speciaal voor ons eerste lustrum hebben we ook op vrijdag 22 en zaterdag 23 april leuke en lekkere evenementen gepland. Op vrijdag kan je in Fooddock genieten van een driegangendiner en de documentaire Vleeswording bekijken bij Van Kop Tot Kont. Op zaterdag vertonen we de film Craft, over ambachtelijk bier, met aansluitend een bierproeverij door BIERenKENNIS.

Losse kaarten voor de film kosten € 10,- (vriend/CJP/student/lid Slow Food € 8,-, Cineville € 2,-), dit is inclusief iets lekkers bij de borrel (vanaf 16.00 uur). Er zijn ook arrangementen beschikbaar, kijk hiervoor bij de algemene pagina van Slow Food Film Festival Deventer. Let op: er kunnen geen kaarten gereserveerd worden, alleen gekocht.
VLEESVERLANGEN
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Marijn Frank
  • Jaar: 2015
  • Duur: 74 min.
  • Taal: Nederlands gesproken
  • Meer over deze film via IMDB