Te zien op zondag 24 april tijdens het Slow Food Film Festival Deventer. In 2050 zal de wereldbevolking uit maar liefst tien miljard mensen bestaan. Een enorme groei ten opzichte van de huidige zeven miljard, wat volgens diverse wetenschappers – én de voedselindustrie zelf – gaat bijdragen aan zeer ernstige voedseltekorten.

In zijn zoektocht naar oplossingen voor dit nijpende probleem reist filmmaker, bestsellerauteur en zelfverklaard food fighter Valentin Thurn de wereld rond, op zoek naar ecologisch én economisch verantwoorde alternatieven voor de massale wijze waarop het overgrote deel van ons voedsel momenteel wordt geproduceerd. Hij bezoekt in 10 Billion onder meer een zadenbank in India, waar de lokale bevolking beweert dat de eigen gewassen veel beter bestand zijn tegen de voortdurende overstromingen dan de gemuteerde gewassen van multinationals als Bayer en Monsanto. In Thailand neemt hij een kijkje bij een insectenboerderij. Ook gaat hij langs bij verschillende privé-initiatieven en stadslandbouwprojecten in de Verenigde Staten, Engeland en Duitsland. Alle initiatiefnemers pleiten voor kleinschalige landbouw en het eten van hoofdzakelijk lokaal geproduceerd voedsel, volgens Thurn de enige twee mogelijkheden om de problemen van de toekomst het hoofd te bieden.

Janneke Donders, van Boer aan Tafel, is bij deze film aanwezig voor een korte inleiding en/of een nagesprek.

Deze film wordt vertoond tijdens de vijfde editie van het Slow Food Film Festival Deventer op zondag 24 april. Met bijzonder smakelijke films en tussendoor genieten van volop ‘lekker, puur & eerlijk’ eten en drinken. Het Slow Food Film Festival Deventer wordt georganiseerd in samenwerking met Slow Food IJsselvallei.

Speciaal voor ons eerste lustrum hebben we ook op vrijdag 22 en zaterdag 23 april leuke en lekkere evenementen gepland. Op vrijdag kan je heerlijk eten en film kijken in Fooddock en op zaterdag vertonen we de film Craft, over ambachtelijk bier, met aansluitend een bierproeverij door BIERenKENNIS. Meer informatie volgt nog op deze website.

Losse kaarten voor de film kosten € 10,- (vriend/CJP/student/lid Slow Food € 8,-, Cineville € 2,-), dit is inclusief iets lekkers bij de koffie . Er zijn ook arrangementen beschikbaar, kijk hiervoor bij de algemene pagina van Slow Food Film Festival Deventer. Let op: er kunnen geen kaarten gereserveerd worden, alleen gekocht.
10 BILLION - WHAT
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Valentin Thurn
  • Land: Duitsland
  • Jaar: 2015
  • Duur: 102 min.
  • Taal: Duits en Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB