Te zien op zondag 24 april tijdens het Slow Food Film Festival Deventer. Toen chefs René Redzepi en Claus Meyer in 2004 besloten om in hun nieuwe restaurant Noma uitsluitend te werken met ingrediënten uit Scandinavië, werden ze voor gek verklaard.

Deze openhartige kijk in de keuken van het restaurant, en vooral in het hoofd van de geniale perfectionist Redzepi, toont de lange weg die de culinaire vernieuwers moesten gaan tot Noma in 2010 - en daarna nog drie keer - werd uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Regisseur Pierre Deschamps filmt in Noma - My Perfect Storm vanuit allerlei hoeken om de stormachtige en serene momenten in Noma’s keuken te vatten. Meyer, Redzepi, collega-chefs en andere kenners komen aan het woord over het succes, de constante druk om te presteren en de diepe dalen die ze ook meemaakten, zoals toen 63 gasten ziek werden na hun diner bij Noma.

Bert Roetert, eigenaar van voormalig restaurant de Roetertshof in Diepenveen, is bij deze film aanwezig voor een korte inleiding en/of een nagesprek.

Deze film wordt vertoond tijdens de vijfde editie van het Slow Food Film Festival Deventer op zondag 24 april. Met bijzonder smakelijke films en tussendoor genieten van volop ‘lekker, puur & eerlijk’ eten en drinken. Het Slow Food Film Festival Deventer wordt georganiseerd in samenwerking met Slow Food IJsselvallei.

Speciaal voor ons eerste lustrum hebben we ook op vrijdag 22 en zaterdag 23 april leuke en lekkere evenementen gepland. Op vrijdag kan je heerlijk eten en film kijken in Fooddock en op zaterdag vertonen we de film Craft, over ambachtelijk bier, met aansluitend een bierproeverij door BIERenKENNIS.

Losse kaarten voor de film kosten € 10,- (vriend/CJP/student/lid Slow Food € 8,-, Cineville € 2,-), dit is inclusief iets lekkers bij de koffie. Er zijn ook arrangementen beschikbaar, kijk hiervoor bij de algemene pagina van Slow Food Film Festival Deventer. Let op: er kunnen geen kaarten gereserveerd worden, alleen gekocht.
NOMA - MY PERFECT STORM
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Pierre Deschamps
  • Met: René Redzepi e.a.
  • Land: Groot Brittannië
  • Jaar: 2015
  • Duur: 95 min.
  • Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB