Op zondag 24 april is de vijfde editie van het Slow Food Film Festival Deventer. Met bijzonder smakelijke films en tussendoor genieten van volop ‘lekker, puur & eerlijk’ eten en drinken. Het Slow Food Film Festival Deventer wordt georganiseerd in samenwerking met Slow Food IJsselvallei.

Films
Dit jaar hebben we weer een programma met zes films: we vertonen Vleesverlangen van Marijn Frank (van de Keuringsdienst van Waarde), over haar verslaving aan vlees; Tony, over Nederlandse journalisten (ook bekend van de Keuringsdienst van Waarde) die het merk 'Tony's Chocolony' oprichten; 10 Billion - What's on Your Plate, een zoektocht naar hoe de wereldbevolking te voeden in 2050; Hollandse Nieuwe, een film over Nederlands laatste echte haringvissers; Noma - My Perfect Storm, een kijkje in de keuken van het Scandinavische sterrenrestaurant Noma en de speelfilm An, over een klein bakkerswinkeltje waar dorayaki verkocht wordt: Japanse pannenkoekjes gevuld met ‘An’, een zoete rodebonenpasta. Bij een aantal films zijn gastsprekers aanwezig en is er ruimte voor de nodige discussie.

Eten
Daarnaast speelt het eten natuurlijk een belangrijke rol. Bij de koffie wordt wat lekkers van De Noorman geserveerd. De lunch wordt verzorgd door Restaurant Bouwkunde en bij de borrel hebben we lekkere en lokale producten van Boer aan Tafel met wijnen van Proef! Diepenveen. Meer informatie over en kaarten voor de lunch vind je op deze pagina.

Extra evenementen
Speciaal voor ons eerste lustrum hebben we ook op vrijdag 22 en zaterdag 23 april leuke en lekkere evenementen gepland. Op vrijdag kan je in Fooddock genieten van een driegangendiner en de documentaire Vleeswording bekijken bij Van Kop Tot Kont. Op zaterdag vertonen we de film Craft - Drink Better Beer, over ambachtelijk bier, met aansluitend een bierproeverij door BIERenKENNIS.

Kaarten
Voor het festival op zondag is een arrangement te koop (dit arrangement koop je online via deze pagina en is beschikbaar t/m donderdag 21 april); verder kunnen er losse kaarten gekocht worden per film/evenement:
- Zondag: drie films + lunch € 47,50 (vriend/CJP/student/lid Slow Food € 42,50, Cineville € 27,50);
- Films zondag € 10,- (vriend/CJP/student/lid Slow Food € 8,-, Cineville € 2,-), dit is inclusief iets lekkers bij de koffie of bij de borrel;
- Lunch zondag € 22,50;
- Craft - Drink Better Beer + bierproeverij zaterdag € 15,- (vriend/CJP/student/lid Slow Food € 13,-, Cineville € 9,-).

De mensen die een arrangement kopen ontvangen van ons een e-mail waarin gevraagd wordt naar de filmkeuzes op zondag. Alle losse kaarten worden verkocht via deze website op de betreffende pagina's en via onze kassa tijdens kassa-openingstijden. Let op: er kunnen geen kaarten gereserveerd worden.
SLOW FOOD FILM FESTIVAL DEVENTER 2016
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie:
  • Jaar: 2016
  • Duur: 0 min.