Deze film wordt aangeboden in samenwerking met VVAO Deventer. De film wordt ingeleid door Herma Oostenbrink, lid van de VVAO en docente Nederlands (eindexamenleerlingen Havo en VWO). Ze licht kort het morele dilemma uit de film toe. Eye in the Sky is een spannende thriller waarin we kolonel Katherine Powell volgen die in een enorm moreel dilemma belandt als ze een actie leidt die een terroristische groep in Kenia moet uitschakelen.

Kolonel Katherine Powell geeft leiding aan een ingewikkelde anti-terreur actie. Vanuit haar bunker overziet zij haar geheim agenten op de grond en de beelden van een aantal bewapende drones. In Kenia zijn ze een terroristische groepering op het spoor en het doel is deze groep uit te schakelen. Maar zij doet dit niet alleen. In Las Vegas zit de piloot van de drone, in London de generaal en een aantal ministers waaraan zij moet rapporteren. De actie voorloopt voorbeeldig tot het moment dat de drone-piloot een klein meisje spot bij de verblijfplaats van de terroristen die op het punt staan tientallen slachtoffers te maken.

Mirren is ijzersterk als licht bekakte kolonel, een ervaren dame die niet aarzelt om met onconventionele middelen haar doelen te bereiken en Aaron Paul is volledig geloofwaardig als drone-piloot die voor een moeilijk beslissing staat. Maar bovenal zal Eye in the Sky de geschiedenis ingaan als de laatste film van Alan Rickman. Hij zet een gelaagde rol neer van een generaal die wordt bestookt door politici die zijn realiteit geen moment lijken te delen.

"Het uiterst strak gemonteerde Eye in the Sky is zo opwindend als een oorlogsverhaal op afstand maar kan zijn." (de Volkskrant****)

Samen met VVAO Deventer organiseren we op zondag 14 januari een filmochtend. Na afloop van de films is er gelegenheid om na te praten, te discussiëren en na te genieten met een drankje en een hapje. De hapjes worden aangeboden door VVAO Deventer.
VVAO: Eye in the Sky
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Gavin Hood
  • Met: Helen Mirren, Alan Rickman, Aaron Paul e.a.
  • Land: Groot Brittannië
  • Jaar: 2015
  • Duur: 102 min.
  • Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB