Te zien op zaterdag 26 augustus tijdens Film op de Brink. Ove is negenenvijftig jaar oud. Hij rijdt Saab. Mensen noemen hem 'de bittere buurman'. Maar Ove is niet bitter, hij gromt alleen een beetje, en hij heeft inderdaad niet steevast een glimlach op zijn gezicht. Als hij het ergens niet mee eens is, dan zegt hij dat.

Vooral tegen zijn onmiddellijke omgeving, in het wijkje waar hij woont. Hij en zijn vrouw Sonja waren de eerste bewoners, samen met hun vrienden Rune en Anita. Elke ochtend loopt Ove een inspectierondje in zijn buurt. Hij verzet fietsen, controleert de inhoud van afvalbakken, ook al is hij al jaren geen voorzitter meer van de buurtbewonersgroep. Maar achter deze pedante façade schuilt een verhaal, een verdrietig verhaal. Als de pas gearriveerde nieuwe overburen op een ochtend per ongeluk zijn brievenbus platrijden, vormt dat het begin van een komisch en hartverwarmend verhaal over onverwachte vriendschap, ongekamde katten en de kunst van het achteruitrijden met een caravan. Een Man die Ove Heet is de verfilming van de gelijknamige bestseller van Fredrik Backman. De film is inmiddels uitgegroeid tot de best bezochte Zweedse film in de afgelopen 40 jaar.

"In de verfilming van de bestseller Een man die Ove heet wisselen droge humor, melodrama en klucht elkaar af. De stemmingswisselingen worden overbrugd door een sterke cast." (de Filmkrant***1/2)

Van donderdag 24 tot en met zaterdag 26 augustus wordt de Brink, het mooiste plein van Nederland, voor het 13e jaar omgetoverd tot een grote, gratis toegankelijke openluchtbioscoop. Op een groot doek voor de Waag worden vanaf 21.30 uur de beste films vertoond. Op alle avonden zijn stoelen geplaatst op de Brink, maar filmkijkers kunnen ook met hun eigen kleedje, stoel of iets dergelijks aanschuiven of plaats nemen op een van de vele terrassen op de Brink. Op donderdah vertonen we de film Captain Fantastic en op vrijdag La La Land.
Film op de Brink: Een Man Die Ove Heet
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Hannes Holm
  • Met: Rolf Lassgård, Bahar Pars, Filip Berg e.a.
  • Land: Zweden
  • Jaar: 2015
  • Duur: 116 min.
  • Taal: Zweeds gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB