4e en laatste week. In de jaren twintig van de vorige eeuw wordt Han van Meegeren gezien als een groot schildertalent, dat zich laat beïnvloeden door de Oude Meesters. Han ontmoet de actrice Jólanka Lakatos en is meteen in de ban van deze prachtige verschijning. Ze blijkt echter de vrouw te zijn van Abraham Bredius, de belangrijkste kunstcriticus van zijn tijd.

De jaloerse Bredius neemt nietsontziend wraak op Han door zijn werk publiekelijk tot op de grond toe af te branden. Als daarnaast zijn vrouw en zoon hem verlaten, is Van Meegeren ten einde raad. Han van Meegeren verhuist naar Frankrijk en wil maar één ding: zich wreken op Bredius. Hij zet alles op alles om een perfecte Johannes Vermeer te schilderen, die door Bredius als echt moet worden beoordeeld. Maar als het moment daar is, moet Han een besluit nemen: eindelijk wraak nemen op Bredius, of kiezen voor de liefde van zijn leven. Geïnspireerd door een waargebeurd verhaal.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog schildert Van Meegeren een gigantisch fortuin bij elkaar. Pas na de Bevrijding krijgt Han zijn langverbeide podium, wanneer hij tijdens een rechtszaak terechtstaat voor hoogverraad. Hij moet bewijzen dat hij het genie is achter alle ‘gevonden’ Vermeer’s en slaagt daarin! Ten overstaan van de wereldpers beleeft Han hier zijn moment van roem en genoegdoening en toont Han dat zijn schilderstalent dat van Johannes Vermeer evenaart.

"Met verve gespeeld door Jeroen Spitzenberger." (het Parool***)
Een Echte Vermeer
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Rudolf van den Berg
  • Met: Jeroen Spitzenberger, Lize Feryn, Marie Vinck e.a.
  • Land: Nederland
  • Jaar: 2016
  • Duur: 114 min.
  • Taal: Nederlands gesproken
  • Meer over deze film via IMDB