Deze film wordt vertoond in het kader van Festival De Oriënt, op zondag 18 september is de regisseur aanwezig bij de voorstelling voor een Q&A. Young Wrestlers (Genc Pehlivanlar) concentreert zich op de vriendschap, overwinningen en strijd van zes 12-jarige jongens uit Noord-Centraal Anatolië, Turkije, die ervan dromen om worstelkampioen te worden.

We zien de kinderen in hun dagelijkse routine op school, het internaat, en tijdens de worstellessen op de mat. We zien hoe schoolhoofd en tweede vader Ibrahim en coach Ramazan advies geven en de kinderen naar alle wedstrijden rijden. De jongens willen zich bewijzen tegenover zichzelf en hun ouders. Ze worstelen letterlijk en figuurlijk met het leven (en elkaar). Alleen de sterkste jongens blijven overeind. De rivaliteit en ontberingen van de kinderen worden getoond in een documentaire vol humor, sympathie, frustratie, wrok en liefde.

"Het resultaat is een afgewogen portret van het dagelijks leven op het internaat, waar de trainers soms met harde hand de controle nemen maar ook een intieme zorgzaamheid en genegenheid naar de jongens tonen." (de Filmkrant****)

Deze film wordt vertoond tijdens de tweede editie van Festival De Oriënt, dat plaatsvindt van 17 t/m 25 september 2016 in Deventer. Na afloop van de film beantwoord regisseur Mete Gümürhan vragen vanuit het publiek.
Young Wrestlers
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Mete Gümürhan
  • Land: Nederland/Turkije
  • Jaar: 2016
  • Duur: 90 min.
  • Taal: Turks gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB