Siv (7) gaat voor het eerst in haar leven logeren bij Cerisia, het nieuwe meisje in de klas. 's Avonds zijn veel dingen al een beetje anders dan Siv gewend is, maar 's nachts wordt het pas echt vreemd.

Siv kan niet in slaap komen en wil papa bellen om haar op te halen. Maar het briefje met papa's nieuwe telefoonnummer zit in Cerisia's pyjama. Trouwens... waar is Cerisia? Siv gaat in het mysterieuze huis op zoek naar Cerisia. Het huis ziet er 's nachts zo anders uit. Er komen heel veel deuren op de gang uit. Achter iedere deur wacht een nieuwe verrassing. Terwijl Siv piekert waar Cerisia kan zijn, beleeft ze wonderlijke avonturen. Ze ontmoet twee pratende dassen, die sprekend op haar knuffels Duimpje en Pinkie lijken. Vreemd, want ze had haar knuffels toch thuis gelaten!

"Als fijnzinnig, geestig en fantasierijk inkijkje in het gevoelsleven van een 7-jarige slaat Siv gaat logeren de spijker op de kop." (de Volkskrant****)

Adviesleeftijd: 5+

Voorafgaand aan deze film wordt de korte voorfilm Achter de Kast vertoond (Persijn Broersen en Margit Lukacs, 2005, 3 min.). Als je achter de kast gaat.....zweef je in een sprookjesbos. Een bos met mos op de grond, eekhoorntjes en lantaarnpalen. De ene keer sneeuwt het in het bos. De andere keer is het een beetje eng in het bos. Het is donker, de maan schijnt en de rode paddestoelen schieten uit de grond. Als je goed luistert....hoor je wolvengehuil. En de laatste keer word je vrolijk in het bos.
Siv Gaat Logeren
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Catti Lene Edfeldt en Lena Hanno Clyne
  • Met: Barry Atsma, Annemarie Prins, Astrid Lövgren e.a.
  • Land: Nederland/Zweden
  • Jaar: 2016
  • Duur: 76 min.
  • Taal: Nederlands gesproken
  • Meer over deze film via IMDB