Te zien tijdens de DeventerDansDagen. Het onwaarschijnlijke en tumultueuze levensverhaal van Loïe Fuller, die van de Amerikaanse Midwest verhuisde naar Parijs om daar een revolutie te ontketenen in de wereld van de dans. Fuller werd de verpersoonlijking van de Art Nouveau-beweging. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Niets in haar onglamoureuze afkomst als Amerikaanse boerendochter lijkt Loïe Fuller voorbestemd te maken tot pionier van de moderne dans. En toch ontketent Loïe in Parijs met haar adembenemende serpentine dance een ware revolutie. Ze wordt het symbool van een generatie, een sensatie die de Lichtstad voorstelling na voorstelling in lichterlaaie zet. Kunstenaars en aristocraten aanbidden haar. Fuller schuwt geen enkel risico om haar kunst tot het uiterste te drijven, ondanks de zware tol die dat perfectionisme eist van haar lichaam en gezondheid. Uiteindelijk dreigt de haat-liefdeverhouding met haar ambitieuze protégée Isadora Duncan de ondergang in te zetten van dit icoon van de vroege 20ste eeuw.

"Wervelende biopic over de Amerikaanse belle-epoquedanseres Loïe Fuller (Soko), die het publiek van de Parijse Folies Bergère betoverde met haar ingenieuze dans- en lichtspektakels." (VPRO Cinema****)

Van 17 t/m 20 november vinden voor de elfde keer de Deventer DansDagen plaats. In 2005 is Bureau Kunstcircuit samen met een aantal enthousiaste docenten uit Deventer gestart met DDD om te laten zien wat Deventer allemaal in huis heeft op dansgebied.
La Danseuse
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Stéphanie Di Giusto
  • Met: Soko, Lily-Rose Depp, Gaspard Ulliel e.a.
  • Land: België/Frankrijk
  • Jaar: 2016
  • Duur: 120 min.
  • Taal: Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB