Te zien op vrijdag 25 augustus tijdens Film op de Brink. Mia droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub.

Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood? La La Land is een moderne variant op de klassieke Hollywood musical en een ode aan iedereen die durft te dromen. La La Land won 7 Golden Globes, onder andere voor beste komedie/musical, beste regisseur, beste acteur en beste actrice. Ook won de film 6 Oscars waaronder voor beste regie en beste vrouwelijke hoofdrol.

"Prachtige ode aan de stad Los Angeles en de droomfabriek die Hollywood nog steeds is. Een liefdesbetuiging aan free jazz, aan musicals als Les parapluies de Cherbourg en Singin' in the rain, en aan de film in het algemeen." (Het Parool*****)

Van donderdag 24 tot en met zaterdag 26 augustus wordt de Brink, het mooiste plein van Nederland, voor het 13e jaar omgetoverd tot een grote, gratis toegankelijke openluchtbioscoop. Op een groot doek voor de Waag worden vanaf 21.30 uur de beste films vertoond. Op alle avonden zijn stoelen geplaatst op de Brink, maar filmkijkers kunnen ook met hun eigen kleedje, stoel of iets dergelijks aanschuiven of plaats nemen op een van de vele terrassen op de Brink. Op donderdag vertonen we de film Captain Fantastic en op zaterdag Een Man Die Ove Heet.
Film op de Brink: La La Land
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Damien Chazelle
  • Met: Emma Stone, Ryan Gosling, J.K. Simmons e.a.
  • Land: Verenigde Staten
  • Jaar: 2016
  • Duur: 128 min.
  • Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB