Te zien tijdens Eindeloos Festival. Na afloop van de film is er een tangosalon in de foyer. Ultimo Tango is een prachtig liefdesverhaal tussen twee beroemde tangodansers en hun liefde voor elkaar en de 'dans van de liefde'. María Nieves Rego (80) en Juan Carlos Copes (83) ontmoetten elkaar toen zij 14 en 17 waren. Zij dansten bijna vijftig jaar samen.

Geen vrouw die zo goed kon dansen als María en geen man die zo goed kon dansen als Juan! In al die jaren hadden zij een haat-liefdeverhouding; vaak ging het uit tussen de twee dansers, maar pijnlijke scheidingen werden altijd weer bijgelegd. Uiteindelijk verliet hij haar voor een 20-jaar jongere vrouw met wie hij twee kinderen kreeg. Nu, op het einde van hun levens, vertellen Juan en María openhartig over hun liefde, hun haat en hun passie. In Ultimo Tango delen Juan en María hun verhaal met een groep jonge tangodansers en choreografen in Buenos Aires. De dansers vertalen op hun beurt de mooiste, ontroerendste en meest dramatische momenten uit het leven van Juan en María in prachtige choreografieën. De hartverwarmende interviews en documentaire elementen zorgen samen met het mooie camerawerk voor een onvergetelijke reis naar het hart van de tango.

Na afloop van de film organiseert de Argentijnse tangoschool Tango Abrazo een tangosalon in de foyer van het filmhuis. Ook mensen die geen ervaring met de tango hebben kunnen meedoen.

Het jaar 2016 wordt in Deventer van 27 t/m 30 december afgesloten met het Eindeloos Festival. Theater, muziek, films, exposities en literatuur: in de binnenstad en het Havenkwartier zijn vele culturele activiteiten waarmee Deventer een eind breit aan 2016. De afgelopen jaren stond het programma in het teken van humor. Dit jaar wordt dit thema losgelaten zodat er nóg meer ruimte is voor nieuwe activiteiten. In het programma voor 2016 staat het einde centraal: van het einde van het jaar tot het laatste lied, van een uitgelezen verhaal tot de slotscène van een film, van een terugblik op het afgelopen jaar tot het einde van liefde en de dood.
Ultimo Tango + Tangosalon
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: German Kral
  • Met: Maria Nieves, Juan Carlos Copes e.a.
  • Land: Argentinië/Duitsland
  • Jaar: 2015
  • Duur: 85 min.
  • Taal: Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB