Te zien tijdens Eindeloos Festival. Hooggewaardeerd filmcursusdocent Jan Salden neemt je mee op een zeer persoonlijke filmreis die je niet mag missen. Aan de hand van zeven fragmenten toont Jan zijn belangrijkste inzichten, krijgen we een benul van zijn filmisch DNA en weten we waarom film voor hem de allerbelangrijkste kunstvorm is. Hij blikt terug op het meest vormende medium uit zijn leven.

Natuurlijk, je kunt een hobby hebben maar voor Jan Salden is film dat al lang niet meer. Voor een deel is het zijn werk maar die zakelijke toon past niet. Passie is een ander woord dat opkomt en dat heeft een grotere mate van geldigheid maar ook dat dekt de lading niet helemaal. Misschien vinden we de waarheid meer in het motto dat staat op zijn Facebookpagina Jansaldensfilmlezingen. Daar lezen we een uitspraak van Audrey Hepburn: "Everything I learned, I learned from te movies". Jan Salden ziet film als wellicht het meeste vormende aspect uit zijn leven. Er is geen ander medium waardoor hij tot zulke belangwekkende inzichten is gekomen.

Het jaar 2016 wordt in Deventer van 27 t/m 30 december afgesloten met het Eindeloos Festival. Theater, muziek, films, exposities en literatuur: in de binnenstad en het Havenkwartier zijn vele culturele activiteiten waarmee Deventer een eind breit aan 2016. De afgelopen jaren stond het programma in het teken van humor. Dit jaar wordt dit thema losgelaten zodat er nóg meer ruimte is voor nieuwe activiteiten. In het programma voor 2016 staat het einde centraal: van het einde van het jaar tot het laatste lied, van een uitgelezen verhaal tot de slotscène van een film, van een terugblik op het afgelopen jaar tot het einde van liefde en de dood.
Jan Saldens The Magnificent Seven
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Jan Salden
  • Jaar: 2016
  • Duur: 90 min.