Première, alleen deze week. Na jaren van isolatie is poëzie is nog steeds immens populair in Birma/Myanmar. Dichtkunst was voor de Birmezen een steun om de zware jaren van militaire dictatuur te overleven. Met de recente opkomst van het internet kent het land zelfs meer online dichters dan bloggers.

Burma Storybook is een adembenemende reis door een wonderlijk land waar de tijd heeft stilgestaan. De verhalen en gedichten in deze documentaire draaien rond de meest vooraanstaande nog levende dissidente dichter – Maung Aung Pwint. Vele jaren zat hij gevangen voor zijn poëzie en activisme. Eindelijk vrij wacht hij nu op een weerzien met zijn zoon die al twintig jaar in Europa in ballingschap leeft.

Op vrijdag 3 februari zijn de regisseurs van deze documentaire aanwezig bij de voorstelling van 19.00 uur. Ze geven een korte inleiding op de film en na afloop beantwoorden ze vragen uit het publiek.

"Dankzij de zorgvuldige combinatie van beeld en woord is Burma Storybook veel meer dan een exotisch plaatjesboek. De regisseurs laten zien dat poëzie voor veel Birmezen een springlevende kunstvorm is." (de Volkskrant****)
Burma Storybook
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Petr Lom en Corinne van Egeraat
  • Land: Nederland
  • Jaar: 2016
  • Duur: 81 min.
  • Taal: Birmaans gesproken, Nederlands ondertiteld