Na afloop van de film is regisseur Martin Koolhoven aanwezig voor een Q&A. Brimstone is een spannende, duistere western met feministische boodschap die zich afspeelt aan het einde van de 19e eeuw.

Liz, die op jonge leeftijd op gruwelijke wijze van haar tong is ontdaan, leidt samen met haar gezin een gelukkig leven op het Amerikaanse platteland. Daar komt alleen snel een einde aan wanneer er een nieuwe dominee, The Reverend, verschijnt in de kerkgemeenschap. Liz herkent hem meteen en weet dat zij en haar gezin gevaar lopen. Er zit niets anders op dan het gevecht met hem aan te gaan...

Voor Brimstone werkte regisseur Martin Koolhoven (Oorlogswinter) voor het eerst samen met een internationale sterrencast. Zo wordt de helse predikant The Reverend gespeeld door Guy Pearce (Momento). Verder maken ook Dakota Fanning, Carice van Houten en Kit Harington onderdeel uit van de cast. Koolhoven ontving voordat hij begon aan de film verschillende aanbiedingen vanuit Hollywood, maar wilde bij zijn eerste Engelstalige film het volledige zeggenschap houden. Brimstone is de eerste Nederlandse film die genomineerd werd voor een Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië.

"Van lachen is amper sprake, van lijden des te meer: regisseur Martin Koolhoven toont zich bepaald niet behaagziek in de grimmige western Brimstone." (Het Parool****)

Entree € 11,- (vriend € 9,-, CJP/onder 25 € 10,-, Cineville € 2,-).
Brimstone
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Martin Koolhoven
  • Met: Guy Pearce, Dakota Fanning, Carice van Houten, Kit Harington e.a.
  • Land: België/Duitsland/Frankrijk/Groot Brittannië/Nederland/Zweden
  • Jaar: 2016
  • Duur: 148 min.
  • Taal: Nederlands en Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB