Deze film is onderdeel van de Grand Depart van de Ronde van Vedett. Regisseur Ariane Greep is bij de voorstelling aanwezig, voorafgaand aan de film zal zij een korte inleiding geven. Hommage aan de magische Kale Berg. Vele legendes waaien rond haar top, waar duizenden mensen haar steile wegen beklimmen op de fiets of te voet en zo beantwoorden aan een oude oproep om almaar hoger en hoger te stijgen.

Vier verhalen nemen ons mee: Petrarca, een Italiaanse dichter en humanist die op een dag in 1336 besloot de berg te beklimmen op zoek naar God. Sommigen noemen dit moment wel het begin van de renaissance: Simpson, een Britse wielrenner die tijdens de Tour de France van 1967 overleed op de Mont Ventoux. Zijn dochter komt nog elk jaar naar de berg om bij haar vader te zijn. En natuurlijk de bewoners en de filmmaakster. Allen op zoek naar de ziel van de berg die zelf bespiegelt en het laatste woord heeft.

Op maandag 17 april vindt de 2e editie van de Ronde van Vedett plaats, het wielerparcours door het Deventer Bergkwartier. De Grand Depart vindt dit jaar plaats in het filmhuis De Keizer op vrijdag 14 en zaterdag 15 april, met ook De Koning van de Mont Ventoux en De Mannen van Staal.
Mont Ventoux Scala Paradisi
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Ariane Greep
  • Land: Nederland
  • Jaar: 2013
  • Duur: 66 min.
  • Taal: Frans en Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld