Vrijdag 21 april, deze avond is onderdeel van het Slow Food Film Festival Deventer. De Amsterdamse brouwerij Oedipus maakte de documentaire It All Starts With Beer, over de parallellen tussen de bierrevolutie in Portland (USA), twintig jaar geleden, en die van nu in Nederland.

Samen met negen andere brouwerijen trokken ze naar het bierwalhalla in Oregon om de oorsprong van de bijzondere biercultuur aldaar vast te leggen. Hieraan voorafgaand wordt de film The Craft of Beer: A Hopumentary vertoond (Rachel Dotson, VS, 2013, 14 min.). Zes meesterbrouwers openen hun deuren om het vakmanschap achter het brouwen en de evolutie van Amerikaans bier door de geschiedenis heen te delen.

Na afloop van de films zijn er twee bierproeverijen bij DAVO Bieren Stadsbrouwerij & Proeflokaal, om 20.30 en 21.30 uur. De brouwers van DAVO vertellen over hun brouwerij en de bieren die zij maken. Daarbij krijgen we drie DAVO-bieren te proeven en een bier van Oedipus. Met hapjes van Lisa de Koning Evenementen & Catering.

Kaarten voor deze avond kosten € 19,50 (vriend filmhuis/lid Slow Food 17,50 - CJP/onder 25 € 18,50 - Cineville € 14,50). Kaarten kunnen alleen gekocht worden en niet gereserveerd. Aan de kassa kunnen op vrijdag ook alleen kaarten voor de films gekocht worden á € 5,-.

Van vrijdag 21 t/m zondag 23 april is de zesde editie van het Slow Food Film Festival Deventer. Een festival vol bijzondere en smakelijke documentaires en films. Tussendoor is het genieten van lekker, puur en eerlijk eten en drinken. Het festival wordt georganiseerd in samenwerking met Slow Food IJsselvallei en YFM Deventer. Mede mogelijk gemaakt door Deventer Cultuur Club.
It All Starts With Beer & The Craft of Beer: A Hopumentary + bierproeverij DAVO
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Boris Rooij
  • Land: Nederland
  • Jaar: 2016
  • Duur: 50 min.
  • Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB