Zondag 23 april. Deze film is onderdeel van het Slow Food Film Festival Deventer. Wereldwijd eten twee miljard mensen insecten, de UN ziet in het consumeren van insecten een oplossing voor de wereldvoedselproblematiek, koks prijzen de beestjes om hun smaak en wetenschappers om hun voedingswaarde. Toch wil de westerse consument er nog niet aan.

Het team van het Deense Nordic Food Lab – Josh Evans, Ben Reade en Roberto Flore – probeert hier verandering in aan te brengen. Zij reizen de wereld over, op zoek naar de lekkerste insecten en vinden een overheerlijke termietenkoningin en zoete honingmieren in Kenia, wormentaco’s in Mexico en horzels in Japan. Maar kunnen deze delicatessen ook voor een groter publiek geproduceerd worden en leidt het eten van insecten uiteindelijk wel tot een betere wereld? Dit komt allemaal aan bod in Bugs.

Spreker: deskundige op het gebied van insectencatering.

Entree (inclusief hapje) € 10,50 (vriend/lid Slow Food € 8,50, CJP/onder 25 € 9,50, Cineville € 2,50). Er zijn ook arrangementen voor de hele zondag te koop, voor drie films + lunch in Restaurant Bouwkunde.

Van vrijdag 21 t/m zondag 23 april is de zesde editie van het Slow Food Film Festival Deventer. Een festival vol bijzondere en smakelijke documentaires en films. Tussendoor is het genieten van lekker, puur en eerlijk eten en drinken. Het festival wordt georganiseerd in samenwerking met Slow Food IJsselvallei en YFM Deventer. Mede mogelijk gemaakt door Deventer Cultuur Club.
Bugs
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Andreas Johnsen
  • Land: Denemarken/Nederland
  • Jaar: 2016
  • Duur: 73 min.
  • Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB