Zondag 23 april. Deze film is onderdeel van het Slow Food Film Festival Deventer. Met zijn dorre grond en onherbergzame landschap behoort Priorat van oudsher tot de armste regio's van Catalonië. Niemand gaf eind jaren zeventig dan ook maar een cent voor de plannen van een groep visionaire hippies om de ooit florerende wijnindustrie uit de zeventiende eeuw weer nieuw leven in te blazen.

En toch flikten ze het: inmiddels behoort Priorat tot de belangrijkste wijnregio's ter wereld. Vinologen, bewonderaars en de betrokken wijnboeren zelf – inmiddels omgedoopt tot ‘The Magnificent Five’ – vertellen gezamenlijk de bijzondere ontstaansgeschiedenis van de Priorat-wijn. Over die moeilijke eerste jaren, toen de banken het vijftal geen geld durfden te lenen en over de razendsnelle opmars die volgde, toen de voornaamste wijnjournalist ter wereld hun product besloot te omarmen en de wijnwereld van het ene op het andere moment aan hun voeten lag.

Spreker: Bert Nollen - eigenaar wijnwinkel Proef! Diepenveen. Na de film zijn er tijdens de borrel wijnen uit de omgeving van Priorat te proeven.

Entree (inclusief hapje) € 10,50 (vriend/lid Slow Food € 8,50, CJP/onder 25 € 9,50, Cineville € 2,50). Er zijn ook arrangementen voor de hele zondag te koop, voor drie films + lunch in Restaurant Bouwkunde.

Van vrijdag 21 t/m zondag 23 april is de zesde editie van het Slow Food Film Festival Deventer. Een festival vol bijzondere en smakelijke documentaires en films. Tussendoor is het genieten van lekker, puur en eerlijk eten en drinken. Het festival wordt georganiseerd in samenwerking met Slow Food IJsselvallei en YFM Deventer. Mede mogelijk gemaakt door Deventer Cultuur Club.
Priorat
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: David Fernández de Castro
  • Land: Spanje
  • Jaar: 2016
  • Duur: 69 min.
  • Taal: Spaans en Engels gesproken, Engels ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB